Pubquizvragen mode

81 resultaten

Pubquiz vraag Mode 2768

Wie aan de jaren ’70 denkt, denkt ongetwijfeld aan plateauzolen. Maar ook de naaldhak was populair. Dat is mede te danken aan de man die u hier op de foto ziet. Deze in Spanje geboren modeontwerper introduceerde in 1974 een nieuw ontwerp van naaldhak, dat hij de naam “the Needle” meegaf. Kent u hem niet van the Needle, dan mogelijk wel van de series ‘Absolutely Fabulous’ of ‘Sex and the City’.

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 2767

Naalden, spelden, breinaalden en alle mogelijke benodigdheden kan je in deze winkels vinden. Van welke winkelketen ziet u het logo?

Goed zo !
Pubquiz vraag Marokko 2685

Het dragen van dit hoofddeksel was vroeger in het Ottomaanse Rijk verplicht, maar werd in 1925 in Turkije verboden door Mustafa Kemal Atatürk. Wat is de naam van dit hoofddeksel dat genoemd is naar een Marokkaanse stad?

Goed zo !
Pubquiz vraag China 2609

In China was er een "schoonheidsideaal" waarbij kleine voeten heel "sexy" waren, vooral door de invloed die dat had op de (waggelende) manier van lopen. Bij deze minuscule voeten hoorden aparte schoenen. Deze schoentjes moesten de mooie, esthetisch gevormde voet alle eer aandoen. Wat is de naam van deze schoentjes?

Goed zo !

We zien hier een Vlaams model, die als allerlaatste Vlaamse op de cover van Playboy pronkt. Wat is de naam van dit Vlaams bikinimodel uit Sint-Katelijne-Waver?

Goed zo !
Pubquiz vraag Babes Modellen 2522

Dit Australisch model, ze is het meest bekend als een Victoria's Secret Angel sinds 2006 en als ex-vrouw van Brits acteur Orlando Bloom. Wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 2521

Dit kledingstuk werd vanaf 1850 populair als informeel sportief jasje. Welk kledingstuk dat vooral door mannen gedragen wordt. Het is een jas, vergelijkbaar met een blazer? Het heeft geen panden.

Goed zo !

Op deze foto zien we de dame die rol had in de openingsceremonie van de jongst Olympische Spelen. Dit Braziliaans topmodel is vorige week verkozen toto het best verdienende model te wereld.ze was ook te zien in de film The Devil Wears Prada en is tevens het ex liefje van Leonardo DiCaprio?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 2237

Deze tennisser werd in 1971 door Adidas benaderd om zijn naam te verbinden aan een tennisschoen. Tegenwoordig worden de schoenen niet meer gebruikt als tennisschoen maar als sneaker. Wat is de naam van deze voormalige tennisspeler?

Goed zo !

Welk Duits fotomodel trouwde in 2005 met zanger Seal Samuel? Ondertussen zijn ze alweer gescheiden. Ze werd bekend uit de 'swimsuit' edition van het blad Sports Illustrated.

Goed zo !

Dit Amerikaans model is naast een actrice, ook een fantastische paardrijdster. Ze verkreeg bekendheid door haar coverpagina in de Sports Illustrated Swimsuit Issue van 2011. Tijdens de bekendmaking van de cover in Las Vegas, werd Upton uitgeroepen tot 'Rookie of the Year'. Wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 1901

Vanaf de jaren twintig van de vorige eeuw tot net na de Tweede Wereldoorlog beheerden de broers Adolf en Rudolf Dassler samen een schoenenfabriek. Na een familieruzie gingen ze elk hun eigen weg. Adolf Dassler veroverde de wereld met het sportmerk Adidas, maar welk merk stampte Rudolf uiteindelijk uit de grond? Voor alle duidelijkheid: Rudidas is niet wat we zoeken.

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 1838

Wat is de naam van de Franse schoenenontwerper die bekend werd dankzij de schoenen met rode zolen? De schoenen dragen dezelfde naam als de ontwerper.

Goed zo !

Op 9 februari 2016 werd bekend gemaakt dat de Amerikaanse rapper/producer Pharrell Williams mede-eigenaar wordt van een Nederlands bedrijf dat kleding ontwerpt, laat produceren en verkoopt. Welke bedrijf is dit?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 1821

Van welk Frans modehuis is dit het symbool?

Goed zo !