Pubquizvragen muziek

339 resultaten

Alex Agnew is van vele markten thuis. Naast zijn humor beschikt hij ook over een engelenstem. Met welke groep mag hij zijn zangkunsten tentoon spreiden?

Goed zo !

Een weggevertje voor de echte muziekliefhebbers: hoeveel lijnen heeft een normale notenbalk?

Goed zo !

Welke zanger kreeg als bijnaam the voice of Europe na driemaal het Eurovisiesongfestival gewonnen te hebben?

Goed zo !

In de jaren 80 werd de muziekwereld gemobiliseerd om de hongersnood in Ethiopië wereldwijd onder de aandacht te brengen door de oprichting van Band Aid. Welke bekende Ier is een van de drijvende krachten achter dit initiatief?

Goed zo !

Welke zanger verdronk in 1997 op 30-jarige leeftijd (zie foto) toen hij een korte duik in de Wolf rivier Harbor wou nemen? Zijn muziek blijft echter tot op de dag van vandaag verder leven?

Goed zo !

The good the bad and the ugly is een klassieker onder de spaghettiwesterns. Clint Eastwood was een van de koelbloedige hoofdrolspelers die het wilde westen onveilig maakten maar wie componeerde de muziek voor deze film?

Goed zo !

Onlangs kreeg Toerist le MC een platina plaat voor zijn tweede album ‘en route’. Maar wat is de echte naam van de Antwerpenaar die we hier ook aan het werk horen?

Goed zo !

Welke zangeres zien we hier?

Goed zo !

Wie zong samen met Paul McCartney The Girl is Mine?

Goed zo !
Pubquiz vraag Festivals Zangers Zelfmoord 1964

Op 20 augustus 2010 maakte de 22-jarige zanger Charles Haddon een eind aan zijn leven op de artiestenparkeerplaats van het Pukkelpop-festival in Kiewit. Van welke Londense synthpopgroep was hij de oprichter?

Goed zo !
Pubquiz vraag Moord Zangers 1962

Een Working Class Hero kon je hem moeilijk noemen, maar dat het een van ’s werelds grootste muzikanten allertijden was, zal niemand ontkennen. Tot zijn grootste fan er op een dag bruusk een einde aan maakte. Wie vermoorde op 8 december 1980 John Lennon voor de deur van zijn appartementsgebouw?

Goed zo !

Op 5 april 1994 joeg Kurt Cobain met een jachtgeweer een kogel door zijn hoofd. Ondertussen weet u ook dat hij dit deed op 27-jarige leeftijd. ‘It’s better to burn out than to fade away’ citeerde hij Neil Young in zijn afscheidsbrief. Maar uit welk nummer van Neil Young komen deze woorden?

Goed zo !

U hoort een van dé bekendste saxofoonsolo’s ter wereld. Hoe heet dit nummer van de betreurde Gerry Rafferty, die onlangs eveneens de eeuwige jachtvelden opzocht?

Goed zo !

Hoe heet de Franse muzikant en componist die de soundtrack schreef voor ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’, waarvan maar liefst meer dan 700 000 exemplaren werden verkocht?

Goed zo !

We horen hier een hit van de Franse DJ David Guetta. Maar van welke zangeres horen we de stem in deze mega hit?

Goed zo !