Pubquizvragen muziek

339 resultaten

Filipijnse-Amerikaanse zangeres

Welke zangeres van Filipijnse-Amerikaanse afkomst geboren in 2003, bracht in 2021 haar debuutalbum Sour uit, nadat ze eerder doorbrak met haar hitsingles "Driver's License" en "Good 4 U"? Ze schopte het ook tot een van de bestverkopende artiesten van 2021.

Goed zo !
piano

Hoeveel zwarte toetsen heeft een standaard piano?

Goed zo !
Tim Bergling
© The Perfect World Foundation

Tim Bergling was een Zweeds dj en muziekproducent. Zijn artiestennaam is een pseudoniem gebaseerd op het laagste niveau in de boeddhistische hel. Eerder bracht hij ook enkele nummers uit onder de namen Tim Berg en Tom Hangs. Hij brak internationaal door met zijn hitsingle Bromance en behaalde successen met onder meer Levels, Wake Me Up, Hey Brother, Waiting for Love, Addicted to You, The Nights, Without You en het postuum uitgebrachte SOS. Wat is de artiestennaam waaronder hij wereldwijd doorbrak?

Goed zo !
cassettebandje

Het cassettebandje werd uitgevonden in 1962 en begon de verkoop van vinylplaten over te nemen in de vroege jaren '80. Een decennium later kwam de CD aan de macht. Door welk bedrijf werd het cassettebandje uitgevonden? Dit bedrijf stond ook mee aan de wieg van de cd.

Goed zo !

Dus je bent een stoere vent
Vind het echt een ruige kerel
Kan er gewoon geen genoeg van krijgen man
Borst altijd zo opgeblazen man
Ik ben zo'n slecht type
Maak je moeder verdrietig type
Maak je vriendin gek strak
Zou je vadertype kunnen verleiden
Ik ben de slechterik, duh
Ik ben de slechterik

Welk nummer haalden we door Google translate?

Goed zo !
Shape of you

Dance Monkey heeft er 2,4 miljard streams en Blinding Lights 2,6 miljard, maar het meest gestreamde lied op Spotify is Shape of you met 2,9 miljard streams. Wie is de zanger van dit lied?

Goed zo !
muziekfestival Amerika

Tijdens een muziekfestival in de Amerikaannse staat Texas ontstond er chaos en vielen er minstens 8 doden. Het incident gebeurde tijdens een tweedaags festival van de Amerikaanse rapper Travis Scott. Wat is de naam van dit festival?

Goed zo !
Britse zanger
© Wilfried Wittkowsky

Deze Britse zanger heeft over 55 miljoen platen verkocht. In totaal verzamelde hij 250 zilveren, gouden en platina albums bij elkaar. Hij oogste succes bij ons, maar in Amerika en af en toe verschijnt hij nog op de buhne in Duitsland. In 2011 nam hij afscheid om te genieten van zijn welverdiende rust. Op een leeftijd van 82 jaar momenteel is hem dat ook meer dan gegund. Hij liet trouwens genoeg repertoire achter om eindeloos van te blijven genieten. Wie zoeken wij?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 8442

“Discotime”, waar is de tijd dat iedereen lekker uit de bol ging met deze zes heren. Kan u zich nog herinneren welke outfits ze droegen in de videoclip van “YMCA”? U krijgt van mij de matroos en de biker cadeau. Dus nog vier te gaan…

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 8441

In 2019 heeft de Unesco in Port-Louis, hoofdstad van het eiland Mauritius, een muziekgenre ingeschreven op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed. De Unesco vindt dat de muziek heeft bijgedragen aan de internationale bewustwording rond kwesties zoals onrechtvaardigheid, verzet, liefde en menselijkheid. Geef de volledige benaming van dit muziekgenre dat bekend werd door onder ander Jimmy Cliff en Bob Marley.

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 8408

Om een lied op het juiste tempo te leren zingen of spelen, kan u een zoals vroeger een toestel gebruiken dat je hierbij helpt. Tegenwoordig vindt u ook elektronische varianten, maar dat vroegere toestel is toch noch het leukste. Geef de naam ervan.

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 8368

Hij heeft het zelf al verklapt, ooit maakte hij deel uit van The Beach Boys. Maar hij scoorde vooral als solozanger heel wat hits, vooral in Amerika. Hier kennen we hem vooral van zijn diamanten cowboy-outfit, Zuiderse nachten en zijn lief die nu zowat in Phoenix zal zijn… In 2017 overleed hij ten gevolge van de ziekte van Alzheimer. Maar ook de laatste jaren bleef hij niet bij de pakken zitten en verzorgde hij concerten zolang het kon. Graag de naam van deze grote zanger en tevens gitarist.

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 8356

In de jaren 80 en 90 was deze discotheek de place to be. Hij genoot internationale bekendheid en werd vooral bezocht door mensen uit Nederland, omwille van de toffe muziek welke er gedraaid werd. Op zondagnamiddag waren er live- optredens van bekende artiesten. Over welke discotheek ten noorden van Antwerpen hebben we het?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 8349

In 1973 startten enkele voormalige Bay City Rollers, met name David Paton en William Lyall samen met Stuart Tosh, een eigen pilootproject op, dat zijn oorsprong vond in Schotland. Ze haalden hiermee één grote hit, “It’s Magic”. Later zouden ze ook nog The Alan Parsons Project oprichten. Maar graag hadden we van u de naam van de band gekend die het liedje “It’s Magic” bracht. En zeg niet dat we het niet gezegd hebben…

Goed zo !
Pubquiz vraag Jazz 8330

In april 2017 was het 100 jaar geleden dat één van de grootste jazzvocalisten werd geboren. Deze dal werd zelfs “First Lady Of Song” genoemd en had een groot bereik van maar liefst vier octaven. Een tip : een andere dame, France Gall, bracht nog een ode aan haar.

Goed zo !