Pubquizvragen ontspanning

163 resultaten

Pubquiz vraag Spellen 7651

Het volgende spel dat we zoeken is er één van White Goblin Games. Het is een woordspel, waarbij spelers associaties met woorden moeten zoeken. De spelers worden verdeeld in 2 team die elke een geheime dienst voorstellen. Het diensthoofd van elke geheime dienst geeft aanwijzingen door één woord te zeggen dat te maken heeft met meerdere woorden op de tafel. Zijn teamleden proberen de woorden van hun kleur te raden zonder daarbij spionnen van de tegenstander aan te wijzen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Spellen 7650

Gezelschapspelen zijn een leuk tijdverdrijf maar soms kunnen de frustratie hoog oplopen en dat is zeker het geval bij dit spel. Bij dit spel heeft iedere speler vier pionnen die een ronde over het bord moeten maken om veilig op een van de eindcirkels te geraken. Eenmaal daar kan een pion niet meer worden verzet. Als dat met alle pionnen is gelukt, heeft men het spel gewonnen. Wat is de naam van dit spel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Pretparken 7623

Op de foto zien julie een populaire attractie in het Sprookjesbos van de Efteling. Hij is een figuur uit het sprookje De zes dienaren van de Gebroeders Grimm en is sinds het begin een officieuze mascotte van het park. Kennen jullie ook zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Pretparken 7615

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een attractiepark in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. Wat is de naam van dit park?

Goed zo !
watervallen België

Naast parken in De Panne en Hasselt heeft Plopsa nog een Belgisch park in een dorpje in de provincie Luik. Het dorp herbergt ook misschien wel de bekendste watervallen van België. Welk dorp zoeken we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ontspanning 7564

Wat is de naam van dit personage? Hij werd ontworpen als mascotte van Sega, als antwoord op Mario van Nintendo. Het personage kwam voor eerst voor in het gelijknamige platformspel dat in 1991 voor het eerst verscheen op de Sega Mega Drive.

Goed zo !
Pubquiz vraag Games app 7530

COC is een gratis strategiespel uit het genre massively multiplayer online game dat in-app aankopen bevat. De eerste versie werd uitgebracht op 2 augustus 2012. De gameplay gaat als volgt: De speler bouwt een aantal gebouwen voor het opslaan van goud, elixir en duister elixir en het trainen van manschappen. De speler mijnt het goud en pompt de waardevolle stof elixir op uit de grond. Door omliggende dorpjes en kampen te plunderen groeit de schatkist. Stammen uit de omgeving kunnen het dorp van de speler ook aanvallen. Het is dus belangrijk om je dorp te verdedigen door verdedigingswerken te bouwen. Bij een gewonnen aanval krijgt de speler trofeeën en bij een verloren aanval verliest hij trofeeën. Welk spelletje?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ontspanning 7466
© Leafar

Deze Duitse dame was danseres, choreograaf en artistiek directeur van het Tanztheater in Wuppertal. In de ruim 30 jaar dat ze leiding gaf aan dit Tanztheater is het uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal gezelschap. In 2011 verscheen er een documentaire film over haar leven. Wij willen graag de titel van de film. Het is niet haar officiële voornaam, Philippine, maar wel de voornaam die ze zelf altijd gebruikte en waaronder ze ook bekend is.

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 7441

Hoe heet dit avontuurlijk spel dat in 1996 werd uitgegeven?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 7440

Wat is de naam van deze Nintendo-klassieker uit 1986?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 7439

Graag de naam van deze game die vooral op de Gameboy werd gespeeld.

Goed zo !
Pubquiz vraag Speelgoed 7357

Naar welk Amerikaans bedrijf dat speelgoed maakt voor baby’s en kinderen zijn we hier op zoek. Het hoofdkwartier bevind zich in de staat New York. Het bedrijf werd opgericht in 1930. Het eerste speelgoed werd gemaakt van stevig metaal en hout van de gele den. Vanaf begin jaren 50 begon men ook met het produceren van plastic speelgoed. Wat is de naam van deze speelgoedfabrikant?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kaartspellen 7295

We zoeken een kaartspel dat bestaat uit 7 onderdelen. Bij de eerste 6 moet er geprobeerd worden om bepaalde slagen te verliezen. Bij de 7de moet er zoveel mogelijk gewonnen worden. De eerste slag gaat erom zo weinig mogelijk slagen te hebben, de 2e zo weinig mogelijk harten, het 3e zo weinig mogelijk heren en boeren, het 4e geen dames enzovoort.

Goed zo !
Pubquiz vraag Festivals 7289

Helaas ligt het festivalseizoen al een tijdje achter ons. Ook in Nederland kunnen er wat van. Begin juni 2019 kwamen onder andere Fleetwood Mac en The Cure nog optreden op Pinkpop. Maar in welke stad vindt dit festival plaats?

Goed zo !
Pubquiz vraag Pretparken 7257

We zoeken een attractie uit het attractiepark bobbejaanland. De attractie werd gebouwd in 2004 en is gebaseerd op een schommelschip. De schommel is een ronde schijf die 360° kan draaien en bereikt een maximale hoogte van 42m. Wat is de naam van deze attractie.

Goed zo !