Deze site gebruikt cookies. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord.


Privacy Preferences

Op deze pagina kan je toestemming geven (opt-in) of weigeren (opt-out) voor het gebruik van tracking cookies en analyse-tools op onze websites.

  • Privacy Policy
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Assumenda, dolorum, vero ipsum molestiae minima odio quo voluptate illum excepturi quam cum voluptates doloribus quae nisi tempore necessitatibus dolores ducimus enim libero eaque explicabo suscipit animi at quaerat aliquid ex expedita perspiciatis? Saepe, aperiam, nam unde quas beatae vero vitae nulla.
    REQUIRED
  • Youtube (Hosting Video Platform by Google Inc.)
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Assumenda, dolorum, vero ipsum molestiae minima odio quo voluptate illum excepturi quam cum voluptates doloribus quae nisi tempore necessitatibus dolores ducimus enim libero eaque explicabo suscipit animi at quaerat aliquid ex expedita perspiciatis? Saepe, aperiam, nam unde quas beatae vero vitae nulla.
  • Analytische cookies (ter verbetering van onze website)
    Wij gebruiken analytische cookies om beter te begrijpen hoe jij onze website gebruikt en wat er beter kan. Deze gegevens helpen ons foutjes te vinden en gebruiksvriendelijke designs en tools te ontwikkelen. Ook kunnen we zo de effectiviteit van onze website testen. Daarnaast bieden deze cookies inzichten die nuttig zijn bij reclameanalyse.
  • Google Ads (Advertisement Delivery Network)
    Optimaliseer advertenties op basis van jouw surfgedrag.
  • Social Media (Social Media)
    Deze cookies maken het mogelijk dat je inhoud van onze website/app kan "liken" of delen via social media. Hou er rekening mee dat de social media partijen de informatie die zij via deze cookies verzamelen (bijvoorbeeld je surfgedrag) ook kunnen gebruiken om een profiel van je op te bouwen en je gerichte inhoud of advertenties te tonen.


Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quizvragen Vogels


Quizvraag Fauna 8146

een luidruchtige, bont gekleurde vogel met een opvallend witte stuit. Hij heeft een zwarte snorstreep, witte keel en lichtblauw vleugelveld met fijne zwarte bandering (wat soms gebruikt wordt in het vliegvissen als lokaas). Zijn wetenschappelijke naam Garullus glandarius betekent letterlijk babbelzieke eikelzoeker. Welke vogel zoeken we?



Quizvraag Fauna 7804

Wat is de naam van deze watervogel? Zijn donkere oorpluimen geven hem een karakteristiek uiterlijk.



Deze vogel is een van de kleinere leden van de reigerfamilie. Deze solitaire jagende nachtvogel heeft een uitstekend gezichtsvermogen en jaagt voornamelijk in het donker. Hij wacht doodstil in of langs het water op zijn prooi. Overdag verschuilen ze zich in dicht struikgewas. Wat is de naam van deze vogel?



Quizvraag Fauna 7538



Voor deze vraag zijn we op zoek naar een vogeltje. Het is een zangvogel die in vrijwel heel Eurazië voorkomt. Het vogeltje is 16,5 tot 19 cm lang (inclusief staart). Het is een slanke vogel met smalle, zwart-witte staart die hij voortdurend op en neer beweegt. Een volwassen mannetje heeft een kenmerkend zwart-wit patroon op de kop. De streek rond het oog is wit, de kopkap en het borststuk zijn zwart. De meest voorkomende ondersoort heeft een grijze rug. Welke veel geziene gast zien we op het scherm?




Quizvraag Fauna 7345

© Alan D. Wilson

Deze zeevogel heeft een groot verspreidingsgebied in de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Ze duiken op spectaculaire wijze naar vis en kunnen dat met een snelheid van100 km/uur als ze zich laten vallen. Wat is de naam van deze gestroomlijnde zeevogel?



Quizvraag Fauna 6829

© Doug Janson


We zijn op zoek naar een familie van vogels uit de orde van de zangvogels die zijn uitgedost met zeer weelderige veren. De vogels zijn stevig gebouwd met een vrij zware snavel en krachtige poten en tenen en variëren van in grootte tussen een spreeuw en een kraai. Tot de familie behoren onder andere de bruine & de zwarte sikkelsnavel. Mocht dit nog te moeilijk zijn dan kan je ook antwoorden met een televisieprogramma uit de jaren ‘90 van de Nederlandse zender AVRO of met een gedeelte van een hit van Meatloaf.



Quizvraag Fauna 6783

© Doug Janson


Leenwoorden zijn uit alle talen van de wereld ook in het Nederlands opgenomen, zo dankt ook deze bijzondere groep papegaaien zijn Nederlandse naam aan de oorspronkelijke Indonesische benaming. De vogel heet ook zo in het Maleisisch en betekent ook nijptang, verwijzend naar hun bijzonder sterke, kromme snavel. Typisch bij deze papegaaien is dat alle soorten een kuif hebben - al dan niet in dezelfde kleur - die bij agressie, angst en opwinding overeind wordt gezet.. Wat is de naam van deze papegaaiensoort?



Quizvraag Fauna 6518

© Richard Bartz

Het is een ernstig bedreigde vogel uit de familie van ibissen en lepelaars. Hij is 70 tot 80 cm lang en heeft een spanwijdte van 125 tot 135 cm. Hij is grotendeels zwart met een paarse gloed op de vleugels. Hij broedt op steile kliffen en rotsen. In het Nationaal Park Souss-Massa, gelegen aan de Atlantische kust van Marokko, verblijft 95% van de wilde populatie van deze ibis. In 2015 schatte men zijn hele wereldpopulatie op slechts 200 tot 250 volwassen vogels. In diverse dierentuinen zijn dan ook kweekprogramma’s opgestart om de soort te behouden. Graag de naam van deze ibissoort.






De Buteo jamaicensis is een roofvogel behorend tot de familie Acciptridae. Het mannetje is met een lengte van 45-55 cm beduidend kleiner dan het vrouwtje met 50-65 cm. Al vliegend of vanuit een hoge boom speurt deze vogel de grond af naar prooi, om dan met een stootduik zijn slag te slaan. De soort leeft van West-Alaska en Noord-Canada tot Panama en de Antillen. Zijn leefgebied is zeer gevarieerd en bestaat o.a. uit bossen, savannes en bergweiden. Zijn Nederlandse naam dankt hij aan een specifiek kenmerk dat u op de foto kan zien. Welke roofvogel?



Quizvraag Fauna 6033

© Koshy Koshy

Dit prachtexemplaar draagt de latijnse naam ‘pandion halaetus’. Hij is relatief sterk gezien zijn grootte en kan prooien pakken bijna even zwaar als hijzelf. Hij is in vlucht goed te herkennen door zijn geheel witte onderkant, zijn chocoladebruine bovenkant en zijn enigszins 'geknikte' vleugels. Door het oog loopt een donkere streep.. De lichaamslengte is zo'n 55 cm en de spanwijdte bedraagt 150 tot 170 cm en het gewicht 1,5 tot 2 kg. Verspreiding over alle continenten behalve Australië en Antarctica.