Pubquizvragen 2003

11 resultaten

Als vluchtelingen bij ons asiel wil aanvragen, dan moeten ze daarvoor een aanvraag indienen. Met de huidige vluchtelingencrisis zijn er redelijk wat mensen die het in meerdere landen tegelijk proberen. Wel, dat gaat niet door een verdrag dat in 2003 werd vastgelegd. In het verdrag staat dat het land waar de eerste asielaanvraag werd ingediend, verantwoordelijk is voor de asielzoeker in kwestie. In 2015 werd dit verdrag veel opgerakeld. In welke stad werd dit verdrag ondertekend?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 6014

A. U ziet een foto uit een game, gemaakt in 2003 door Ubisoft voor de PC en een hele rist consoles. Het spel won verschillende Game of the Year-titels en kreeg nog een aantal vervolgen, alsook een filmversie in 2010. In het spel kan de speler gebruik maken van de 'Dagger of Time', een dolk waarmee je de tijd kan terugdraaien om zo uit netelige situaties te ontsnappen. Naam van deze reeks van games.

Goed zo !

De eerste architect van wie een creatie tijdens zijn leven op de UNESCO-Werelderfgoedlijst belandde was Oscar Niemeyer, met zijn ontwerp voor Brasília. Maar wij zoeken nummer twee. Niet voor dit parlementsgebouw in Koeweit. Niet voor deze watertoren in zijn thuisland Denemarken. En evenmin voor Can Lis en Can Feliz, de huizen in Majorca waar hij de laatste jaren van zijn leven doorbracht. Maar wel voor dit gebouw. Wie is dus deze Deen die in 2003 de Pritzkerprijs voor Architectuur won?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Britse actrice? Ze won in 2003 de European Film Award voor beste nieuwkomer met haar rol als Miranda Frost in de Bondfilm Die Another Day en in 2005 een British Independent Film Award voor haar bijrol in The Libertine.

Goed zo !
Pubquiz vraag Walt Disney 4211

Hoe heet het berenjong dat zijn moeder verliest in Brother Bear?

Goed zo !

In dit humaninterestprogramma, dat van 2000 tot 2003 te zien was op Canvas, gingen 40 Vlamingen hun dromen achterna. Makers Luc Haekens en Michel Vanhove brachten gedurende 3 seizoenen lang deze verhalen op het tv-scherm, terwijl Michiel de Vlieger zorgde voor de voice-over. Hoe heet dit tv-programma over grote en kleine dromen najagen?

Goed zo !

We zoeken de naam van een natuur- en recreatiegebied in de Belgische stad Sint-Niklaas. Het domein ligt ten oosten van het stadscentrum en is zo'n 100 ha groot. In het domein ligt een zwem-, roei- en een visvijver . Daarnaast beschikt het domein over een speeltuin, kinderboerderij, een kruidentuin en sportfaciliteiten, waaronder een atletiekbaan en een sporthal.

Vanaf 2003 wordt op het domein een internationale A-veldrit georganiseerd, met name de Waalslandcross. Door organisatorische problemen vond er twee jaar geen wedstrijd plaats maar sinds veldritseizoen 2012-2013 werd het terug georganiseerd. De wedstrijd vond in 2017 plaats op 23 december en werd gewonnen door Wout Van Aert

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens 3427

Deze wagen werd in 1987 verkozen tot auto van het jaar. Net zoals zijn voorganger de Rekord werd hij in Rüsselsheim in Duitsland geproduceerd. De wagen werd geproduceerd tot 2003, waarna hij werd opgevolgd door de Signum. Graag de naam van dit voormalig vlaggenschip.

Goed zo !
Pubquiz vraag Kunstenaars Walt Disney 3107

58 jaar na zijn start in 1945, werd deze korte animatiefilm voltooid onder impuls van de neef van Walt Disney. Deze film, “Destino”, was origineel een samenwerking tussen de Disney Studio en een bekende kunstenaar. Deze werd door Walt Disney destijds eigenhandig aangesteld. Welke kunstenaar zoeken wij?

Goed zo !

Deze groep begon begin jaren 90 onder de naam H-Posse met als leden DJ Mig One, Fred’alabas, SEG en Balo. In 2003 kregen ze een andere naam en brachten ze hun derde album Donne moi de l’amour uit. Wat was hun laatste naam?

Goed zo !