2e Grote Anoniem Quiz

Quizronde 1: Volleybal Vocabulary

Organisatie quiz: Volleybalclub De Anoniemfibieën

Aantal ronden: 10

Aantal vragen: 114

Moeilijkheid: 39.94 %

Onze quiz zag ongeveer een jaar geleden het levenslicht. Het is dan ook een beetje onze 1e verjaardag. Helaas geen taart vandaag in tegenstelling tot vele baby’s die op hun eerste verjaardag een grote romige taart krijgen voorgeschoteld, waarbij ze naar hartenlust mogen ploeteren en kliederen tot ze helemaal onder de roomboter zitten. Dit levert telkens ongetwijfeld mooie foto’s op. Hoe heet de trend om op deze manier een 1e verjaardag van het kind te vieren?

Goed zo !

Deze kleurloze, vluchtige en brandbare vloeistof met kenmerkende geur is ook wel bekend onder de naam dimethylketon, DMK en propanon. In het laboratorium wordt het soms gebruikt om glaswerk na het wassen goed te drogen. In het dagelijkse leven wordt het veelal gebruikt als oplosmiddel, de meest gekende toepassing is nagellakverwijderaar. Welke stof zoeken we?

Goed zo !

6 seizoenen lang presenteerde Hans Otten en Hanne Troonbeeckx deze Vlaamse realitysoap op VT4. 4 koppels dienden met een beperkt budget op 10 weken tijd een loft te verbouwen, en dit telkens tussen 17h ’s avonds en 9 uur ’s morgens en in het weekend. Na het eerste seizoen bleken de afgeleverde lofts met ernstige bouwfouten te zitten waardoor vanaf seizoen 2 werfleider Francis Sanchez zijn intrede deed, wat het entertainmentgehalte van dit programma ten goede kwam. Wat is de naam van dit tv-programma?

Goed zo !

Met zijn zijdeachtige roodbruine of roodwitte vacht is het een opvallende en elegante verschijning. Zijn zachte aard en aanhankelijk karakter zouden je bijna doen vergeten dat dit ras gefokt is voor de jacht. President Nixon zijn exemplaar heette King Timahoe, James Joyce schreef erover in zijn roman Ulysses en in de damesmode werd dit ras in de jaren ’60 en ’70 gebruikt als logo voor een merk van nylonkousen. Er bestaat ook een Engelse en Schotse variant van dit ras. Maar wat is de volledige naam van het hondenras dat we op de foto zien?

Goed zo !

Sinds september 2012 verwelkomt Friedl’ Lesage elke zondagmiddag een boeiende gast in haar praatprogramma op Radio 1. In 2016 vergat voetbalanaliste Imke Courtois dat ze te gast was. Ze repte zich naar de studio waar ze het 2e deel van het programma alsnog kon bijwonen. Lesage tracht bij de gasten op zoek te gaan naar wat hen raakt of kan raken in het leven. Hoe heet dit praatprogramma?

Goed zo !

Welk Nederlands rapduo heeft last van slapeloze nachten? Wellicht vergaten ze het licht uit te doen of hebben ze te veel broodje bakpao gegeten. Na een inactiviteit van 5 jaar vervingen ze in de dance hall op Pukkelpop afgelopen zomer Billie Eilish die naar het hoofdpodium werd doorgeschoven. Hoe heet dit Nederlands rapduo?

Goed zo !

Geen tuchtroede, plak of billenkoek meer als onderdeel van de hedendaagse opvoeding van onze kinderen. Daarentegen zetten we het kind bij ongewenst gedrag apart om af te koelen en te laten nadenken over zijn of haar gedrag en de gevolgen. Er wordt soms ook gesproken van de naughty chair. Onder welke andere Engelse naam - en tevens volleybalterm - kennen we deze opvoedingstechniek?

Goed zo !

Deze zee-engte vormt al duizenden jaren een erg belangrijke speler in de handel over zee. Zo passeert ongeveer 35 procent van alle, over zee vervoerde, olie langs hier, wat overeenkomt met een vijfde van alle olie die wereldwijd vervoerd wordt. Ten noorden bevindt zich Iran, ten zuiden Oman. In de zomer van 2019 waren er problemen in deze regio. Zo werden 2 schepen aangevallen en in brand gestoken en werd er een Britse olietanker in beslag genomen, volgens sommigen een Iraanse vergelding voor het aan de ketting leggen van een Iraanse tanker in Gibraltar. Hoe heet deze smalle verbinding tussen de Perzische Golf met de Golf van Oman?

Goed zo !

Van spanningen op het water naar ontspanning in het water. Deze vorm van wellness is een unieke en effectieve manier om pijn te verlichten, maximaal te ontspannen en stress te verminderen. Zonder enige inspanning drijf je op zout water, in je eigen room. Lichaam & geest komen volledig tot rust, doordat er geen prikkels meer van buitenaf worden ervaren. Hierdoor voelt het lichaam na een aantal minuten geen verschil meer tussen plekken waar het water het lichaam raakt en de plekken die boven het water uitkomen. Op die manier krijg je het aangename gevoel, alsof je zweeft. Hoe heet dit?

Goed zo !

Hoe heet de speler of speelster die op het volleybalveld staat die gespecialiseerd is in het verdedigen? Deze is verplicht een contrasterende outfit te dragen omdat voor hem/haar andere regels gelden. Hij of zij kan enkel in het achterveld ingezet worden en mag bv. niet opslaan.

Goed zo !