Quizvraag Sport 6396
©Iain Cameron

Deze rally-rijder, geboren in 1988, rijdt voor Hyundai. De laatste 3 jaren eindigde hij telkens op een ondankbare 2 e plaats in het Wereldkampionschap rallyrijden. Vorig jaar verloor hij zelfs de titel pas tijdens de laatste race. Hoe heet dit Belgisch rally-beest, afkomstig uit de Oostkantons?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Bron quizvraag: Quiz van Antverpino

Quizvraag Sport 6353

Deze Keniaanse langeafstandsloper, die is gespecialiseerd in de marathon, heeft als eerste p 12 oktober 2019 een marathon in minder dan twee uur gelopen. Wat is de naam van deze snelle man?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Quizvraag Sport 6339
©Hans van Dijk

Op zondag 30 september 2018 werd Alejandro Valverde in Zwitserland wereldkampioen op de weg bij de elite. Hij was toen 38 jaar en 157 dagen, wat toch niet meer zo jong is voor een wielrenner. Dit was echter geen record, want in 1985 werd een wereldkampioen gekroond die 38 jaar en 272 dagen oud was. Wie is deze ouderdomsdeken onder de wereldkampioenen beroepsrenners op de weg?

Toon de eerste letter
De eerste letter: Z


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Quizvraag Sport 6324

Dit jaar (2019) werd voor de 103de maal het wereldkampioenschap snooker betwist. Dit gebeurde reeds voor de 42ste maal op dezelfde plaats in Sheffield. Wat is de naam van de hal of theater waar dit tornooit betwist werd?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Quizvraag Sport 6117

Deze man is de eerste Australische winnaar van een gouden medaille op Olympische winterspelen. In 2002 won hij goud in Salt Lake City. Hij had een diskwalificatie nodig van een tegenstander in de kwartfinale en een massale valpartij in de halve finale nodig om de finale te bereiken. In die finale lag hij ruimschoots laatste toen in de finale in de laatste bocht al zijn opponenten tegen de grond gingen en hij zo alsnog goud pakte. In welke discipline is Steven Bradbury een cultheld?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Bijns Boys Quiz

Quizvraag Sport 6109
©Mogens Engelund

Het WK wielrennen 2019 in Yorkshire was eentje met heel veel regen. Deze Deen zorgde voor de allereerste regenboog trui voor de Denen. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag Sport 6103
©Flovries

Een sportheld van de overgang van de 20e naar de 21e eeuw is deze kale man. Hij is een Nederlands voetbaltrainer en voormalig speler. Hij speelde doorgaans als centrumverdediger en stond te boek als fysiek sterk en een balveroveraar. Hij sleet ploegen als PSV, Manchester United, Lazio, AC Milan en Ajax. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2019

Quizvraag Sport 6097
©Jos Dielis

Het is een echte uitdaging om over deze sportman een goede vraag te stellen. We zullen dus onnodig vaag moeten blijven over zijn sportcarrière. Geboren in 1991 te Herent. Zijn broer Maarten beoefent ook dezelfde sport. Anno 2018 staat hij twaalfde op de Adelskalender met 146,639 punten. Op de Olympische Winterspelen van 2018 haalde hij een zilveren medaille. Welke sportman?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2019

Quizvraag Sport 6059

De voetbalderby tussen SK Nevele en FC Poesele is altijd reden voor turbulentie en ambiance. In Schotland kennen ze een derby van misschien een iets grotere omvang. Als de Rangers en de Celtics uit Glasgow tegen elkaar spelen geeft het meestal ook vonken. Hoe noemen we deze wereldbekende derbymatch?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2019

Quizvraag Sport 6055

Een mooie sportvraag die niet rond voetbal of wielrennen draait. We zijn op zoek naar een prestigieuze golfwedstrijd tussen Europa en Amerika. Twaalf Amerikaanse golfers nemen het op tegen twaalf Europese golfers. Het betreft hier om mannelijke golfers die in teamverband spelen. De vrouwelijke tegenhanger heet de Solheim Cup. Wat is de volledige naam (twee delen) van deze wedstrijd?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2019

Een pittige sportvraag. We kijken eerst naar een filmpje. Deze beweging is een specifieke dribbel die dermate snel gaat dat de verdediging struikelt of valt. In het Engels hebben ze hier een mooie term voor. Dewelke?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2019

Quizvraag Sport 6013
©Gage Skidmore

B. Van boxen naar boksen. Graag voor- en familienaam van deze in 1944 geboren voormalige Amerikaanse zwaargewicht-bokser. Vanwege zijn immense slagkracht staat hij gemeenzaam bekend als de 'hardest puncher in boxing history'. Hij scoorde een impressionante 68 knock-outs en verwierf veel terechte erkenning met een 15 ronden durend titelgevecht tegen Muhammad Ali op 29 september 1977 in Madison Square Garden, waarbij de man op punten verloor tegen een toch wankel geslagen Ali. Leuke etenswaardigheid: Stallone vroeg hem als parringpartner ter voorbereiding van Rocky III. Op aandringen van Stallone mepte hij eenmaal deftig op de maagstreek. Einde sparringsessie. Wie is die gewaardeerde bokser?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Vragen zonder Vlees quiz 3

Quizvraag Sport 6007
©Ludovic Péron

B. De man op de foto is een in '69 geboren voormalig Frans wielrenner. Hij reed tijdens zijn profcarrière wat ereplaatsen bij elkaar, en was verder vooral helper in dienst van Lemond en Duclos-Lassalle. Sinds 2013 is hij technisch directeur bij ASO en aldus de rechterhand van Preud'homme. Binnen die functie is hij ook de parcoursbouwer van de Tour de France. Zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Bron quizvraag: Vragen zonder Vlees quiz 3