Bekijk hier quizvragen over sport

Quizvraag Films 7814

Deze beroemde Hollywood-acteur stierf in februari 2020 op 103 jarige leeftijd. Hij was bekend van de kaskrakers en klassiekers als Lust for Life (waarin hij Vincent van Gogh speelde), Gunfight at the O.K. Corral, Paths of Glory en Spartacus. Wat is de naam van deze acteur?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Films 7720

Jim Carrey speelt Lloyd Christmas en Jeff Daniels speelt Harry Dunne in deze klassieker uit 1994. Ze zijn elkaars beste vrienden en hebben allebei moeite met vrijwel elk aspect van het leven door hun gedeelde gebrek aan intelligentie. Harry rijdt rond in de zogenaamde “Mutts Cuts Van”, een nogal opvallend voertuig . Wat is de naam van de film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: KBO Ename quiz 2020

Quizvraag Films 7663

In februari 2020 won deze film ook vier Oscars, waaronder die voor beste film en beste internationale film. Het was de eerste niet-Engelstalige film die werd uitgeroepen tot beste film. Wat is de titel van deze Zuid-Koreaanse tragikomische film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


We zijn op zoek naar Amerikaanse romantische komedie uit 1979 van regisseur Woody Allen. De film vertelt het verhaal van de 42-jarige man Isaac Davis, gespeeld door Woody Allen zelf, die een relatie begint met de 17-jarige Tracy en daarnaast ook verliefd wordt op de minnares van zijn beste vriend. De hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Diane Keaton, Michael Murphy en Meryl Streep.

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: 3de SuskewietQuiz

We zoeken een Belgische horrorfilm uit 2014 geregisseerd door Jonas Govaerts. De film vertelt het verhaal van een groep scouts die op zomerkamp gaan in de Ardennen in een bos waar ook de weerwolfjongen Kai woont. Zoals meestal het geval is in een horrorfilm draait ook deze film uit op veel bloedvergieten.

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Bron quizvraag: 3de SuskewietQuiz

Welke film uit 1994 zoeken we hier? De film haalde 13 Oscarnominaties binnen, waarvan hij er zes won, onder andere voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Acteur (voor Tom Hanks). De film gaat over een man met een laag IQ. Zijn leven wordt gevolgd vanaf zijn jeugd in Alabama in de jaren vijftig tot in de jaren tachtig. Hij haalt succes na succes en maakt historische gebeurtenissen van dichtbij mee, zonder dat te beseffen.

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Bron quizvraag: 3de SuskewietQuiz

Deze film van David Lynch uit 1980 vertelt het min of meer waar gebeurde verhaal van John Merrick, een man die over zijn hele lichaam zware verminkingen heeft en altijd een lange jas en hoed draagt om zijn uiterlijk te verbergen.. De Londense arts Frederick Treves ontdekt hem bij toeval in een Freakshow en neemt hem vervolgens mee naar een ziekenhuis waar hij hem behandeld en aan verschillende studies onderwerpt. Wat is de naam van deze film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: 3de SuskewietQuiz

Nog een filmvraag. Voor deze vragen duiken we het horrorgenre in, we zoeken een film uit 1974 of de gelijknamige remake uit 2003. De film vertelt het verhaal van een groepje jongeren die op weg zijn naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken die even later zelfmoord pleegt besluiten ze een telefoon te zoeken en belanden ze zo bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat. Zoals vaak in het horrorgenre zijn er ook van deze film al meerdere sequels gemaakt ondertussen.

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: 3de SuskewietQuiz

As far back as I can remember I always wanted to be a gangster is één van de beroemde oneliners uit de Amerikaanse film uit 1990 die we hier zoeken. Hij werd geregisseerd door Martin Scorsese en verteld het verhaal van de half-Ierse, half-Italiaanse Henry Hill (gespeeld door Ray Liotta). Hij begint als loopjongen en slaagt er in verder carrière uit te bouwen binnen de maffia. De film werd genomineerd voor de Oscar voor beste film, maar zou uiteindelijk verslagen worden door Dances with Wolves.

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Bron quizvraag: 3de SuskewietQuiz

We zijn op zoek naar een prestigieuze prijs voor de beste speelfilm op het jaarlijkse Filmfestival van Berlijn. Hij wordt uitgereikt aan de regisseur. Bekende films die deze prijs kregen zijn: 12 angry men, rain man en gegen die wand. De laatste was synonymes, een Franse film. Welke prijs zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Bron quizvraag: Quiztet 2020

We beginnen deze elementaire ronde met een beetje geschiedenis. Ik zoek de Amerikaanse naam voor een buurtcinema die aan het begin van de 20e eeuw zijn intrede deed in de VS. Men kon er voor 5 dollarcent een film van ongeveer een kwartier gaan bekijken. Vaak waren er ook pianisten om de film te begeleiden. Hoe noemt zo’n cinema? De naam kunnen jullie ook kennen van een TV-zender voor kinderen en jonge tieners.

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Bron quizvraag: Quiztet 2020

Quizvraag Films 7519
© Rita Molnár

De namen Joel en Ethan moeten voor filmkenners dan wel weer een belletje doen rinkelen. De broers zijn namelijk vermaard voor hun topfilms die zij vervaardigen. De lijst is eindeloos: O brother where art thou , The Big Lebowski , en Burn After Reading , Fargo en No Country For Old Men . Wat is hun logisch gemeenschappelijke achternaam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: Quiztet 2020

Een beetje erotiek hier op school, het moet kunnen vinden we. Het kon er nogal heet aan toegaan in de films waarin Sylvia Maria Kristel de hoofdrol heeft. Het verhaal is vrij eenvoudig en vernoemd naar het personage dat Sylvia speelt. De film was erg controversieel voor zijn tijd. Zo waren er expliciete seksscènes te zien, naaktzwemmen, masturbatie, verkrachting, lesbische vrijscènes en een scène waarin een danseres een sigaret rookt vanuit haar vagina. De film droeg haar 18+ -gradering met trots en de film werd internationaal door zo'n 300 miljoen bioscoopbezoekers bekeken. Het is nog steeds één van de succesrijkste Franse films ooit. Welke film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Bron quizvraag: Quiztet 2020