Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vragen eten en drinken

Filter op niveau van de vragen: Alle niveaus - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Quizvraag Eten en drinken 8772

© Myrabella

We zoeken een gemeente in de regio Île-de-France, van amper een 6000-tal inwoners. In deze gemeente bevindt zich de grootste groothandel voor verse producten van Europa. Over welk enorm centrum hebben wij het?



Quizvraag Eten en drinken 8759

© T.K. Naliaka

We zoeken de naam van een Congolese stoofpot op basis van palmoliesaus, meestal met kip. Een typisch bijgerecht is saka-saka, een soort spinazie van maniokbladeren. Wat is de naam van dit gerecht?



Quizvraag Pasta 8690



Wat is de naam van de buisvormige pastasoort die op penne lijkt, maar iets groter is en aan de uiteinden recht afgesneden. De buisjes zijn geribbeld en hun naam is afkomstig van het Italiaans woord voor getand of gestreept.



Quizvraag Eten en drinken 8684

We zijn op zoek naar de naam van de multinational die de volgende drankjes produceert: Chaudfontaine, Minute Maid, Aquarius en Monster? Een indrukwekkend lijstje van merken, en dan hebben we het bekendste product nog niets eens vermeld.




Quizvraag Wijnen, Druiven 8625



We zoeken een druivensoort, die zijn oorsprong vindt en hoofdzakelijk gekweekt wordt in het Franse Bourgondië. Ze is vooral bekend door de voornamelijk rode wijnen die er mee gemaakt worden. Het gaat om een blauw druivenras, met een compacte tros en druiven met een dunne schil. In het Duits heet het druivenras Spätburgunder, maar wat is de meer courante Franse naam? (Speetboergoender)





De drank zoals wij die nu kennen werd waarschijnlijk voor het eerst in de 17e eeuw gestookt. De eerste officiële vermelding werd gedaan in ‘Een Constelijck Destileer Boec’ in 1552. Hier werd gesproken over een recept voor aqua juniperi. Hiernaast werd de drank in de 16e eeuw verkocht als een medicijn tegen spierpijn. Al snel merkten mensen ook de prettige bijeffecten van het levenswater op, binnen een eeuw transformeerde het levenswater dan ook tot een genotsmiddel. Van welke drank wordt hier een stukje van de geschiedenis verteld?



Op zaterdag 30 oktober 2021 overleed de Italiaanse kok Aldo Campeol. Hij is wereldberoemd door een dessert dat in zijn restaurant Le Beccherie in Treviso door een gelukkig toeval bedacht en voor het eerst geserveerd werd in 1972. Zijn chef-kok liet per ongeluk een lepel mascarpone vallen in een mengsel dat bedoeld was om vanille-ijs te bereiden. Campeol, zijn vrouw en de chef-kok voegden nog in koffie gedoopte lange vingers toe en werkten het geheel af met cacaopoeder en het dessert ‘beur me op’ was geboren. Over welk dessert gaat het hier?



Quizvraag Eten en drinken 8416

Het bedrijf in de voeding- en genotsmiddelenindustrie dat we zoeken, is opgericht in 1932 door de gebroeders Jan, Emiel en Henri Boone. Ondertussen is het een internationaal gerichte onderneming met productievestigingen in een viertal Europese landen waaronder Nederland. In 2006 nam het daar de ontbijtkoekproducent Peijnenburg over. Graag de naam van deze koekjes- en wafelfabrikant.




Quizvraag Drank 8403

© Akela


Een alcoholische cocktail samengesteld uit een glas bier, waarin een tot de rand gevuld glaasje jenever op zijn kop staat. Bij het drinken komt eerst het bier en bij het kantelen van het jeneverglaasje krijgt men een golf jenever aan. Hoe noemt men deze cocktail?



Quizvraag Kooktermen, Sausen 8393

© stu_spivack


Een sausbasis bestaande uit azijn, witte wijn, sjalotten, dragonstengels, bouquet garni en peperbolletjes en is uitgevonden door de Brusselaar Vedy. Hoe noemt deze basissaus welke gebruikt wordt voor veel botersausen?