Gemakkelijke pubquiz vragen eten en drinken
32 Gemakkelijke quizvragen over Eten en drinken

We zijn op zoek naar een merk van mineraalwater waar de bron gelegen is in de Franse Alpen. Het water wordt gebotteld bij de bron zonder enige bewerking. Het werd dan ook door dokters voorgeschreven als geneesmiddel. Sinds 2008 leveren ze ook steeds het water aan op Wimbledon. Welk Frans en wereldberoemd merk van water zoeken we?

Wat is de naam van dit oorspronkelijk Nederlandse, maar nu in België gefabriceerde snoep? De chocolade is verpakt in een karakteristieke Delfts-blauwe wikkel.
Op zaterdag 30 oktober 2021 overleed de Italiaanse kok Aldo Campeol. Hij is wereldberoemd door een dessert dat in zijn restaurant Le Beccherie in Treviso door een gelukkig toeval bedacht en voor het eerst geserveerd werd in 1972. Zijn chef-kok liet per ongeluk een lepel mascarpone vallen in een mengsel dat bedoeld was om vanille-ijs te bereiden. Campeol, zijn vrouw en de chef-kok voegden nog in koffie gedoopte lange vingers toe en werkten het geheel af met cacaopoeder en het dessert ‘beur me op’ was geboren. Over welk dessert gaat het hier?

Het bedrijf in de voeding- en genotsmiddelenindustrie dat we zoeken, is opgericht in 1932 door de gebroeders Jan, Emiel en Henri Boone. Ondertussen is het een internationaal gerichte onderneming met productievestigingen in een viertal Europese landen waaronder Nederland. In 2006 nam het daar de ontbijtkoekproducent Peijnenburg over. Graag de naam van deze koekjes- en wafelfabrikant.

Hoe noemt men in keukentermen een met olie ingewreven stuk bakpapier of aluminiumfolie waarin kleine stukken vlees of vis, met eventueel toevoeging van groenten of fruit in de oven worden gegaard?

Welke bekende Italiaanse alcoholische drank, die doorgaans zeer koud als digestief wordt geserveerd, wordt gemaakt van citroenen?

Cocktails kan men met zeer veel soorten dranken samenstellen. Degene die wij op het oog hebben is gemaakt van een Bourgondische Aligoté wijn met een scheutje likeur gemaakt van zwarte bessen met een verhouding 2 à 3 delen wijn en 1 deel likeur. Geef de naam van deze cocktail, die ook koninklijk kan gepresenteerd worden.

Dit nationale gerecht van Schotland is een vleesgerecht gemaakt van schapen-hart, long en lever, vermalen met dierlijk vet (reuzel), ui, havermout, peper, zout, kruiden en bouillon. Oorspronkelijk werden de ingrediënten in een schapenmaag gestopt voordat het geheel werd gekookt, maar tegenwoordig worden hiervoor meestal andere materialen gebruikt. Kennen jullie de naam van dit gerecht?

Wat is de naam van de grof gemalen durumtarwe afkomstig uit Noord-Afrika die we hier zien op de foto. In de landen van NoordAfrika wordt dit vaak als het nationale gerecht beschouwd, zoals rijstgerechten dat zijn voor veel Aziatische landen en aardappelgerechten voor veel westerse landen. In de westerse keuken heeft dit gerecht als onderdeel van de internationale keuken, sinds de jaren negentig veel aan populariteit gewonnen.

We gaan terug naar het verleden. Deze man werd op 10 augustus 1814 geboren in Duitsland. Hij was de elfde in een rij van veertien kinderen. We zoeken zijn familienaam. Zijn familienaam is Zwabisch (Beiers) dialect voor ‘een vogelnestje’. Hij is bekend geworden als suikerbakker en oprichter van 's werelds grootste voedsel- en drankmaatschappij, evenals één van de belangrijkste uitvinders van gecondenseerde melk.