Kerstquiz

15 resultaten

boek van Charles Dickens

Rond Kerst kan u zeker altijd kijken naar filmversies van deze klassieker uit 1843. Het is een victoriaanse allegorie over een oude en verbitterde vrek, Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Wat is de titel van dit boek van Charles Dickens?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8090

Wij zeggen gewoon 2e Kerstdag. Maar welke naam gebruiken de Britten voor deze dag?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7861

White Christmas, geschreven door Irving Berlin, is de meest verkochte kerstplaat aller tijden. Irving Berlin schreef het nummer rond 1940, maar het werd voor het eerst gezongen in het openbaar tijdens een NBC-radioprogramma op kerstdag 1941. Wie zong dit lied?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 7860

Welke Hollywood-acteur speelde zes verschillende rollen in The Polar Express?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 7859

Een van de meest gespeelde kerstfilms is Home Alone. De film met Macaulay Culkin dateert al van 1990. In de film gaat de familie op reis naar Parijs. Wij vragen u wat de naam is van de familie?

Goed zo !
Pubquiz vraag  7858

In het Kerstverhaal brachten de drie wijzen geschenken naar de stal waar Jezus was geboren. Er wees een heldere ster de weg aan de 3 wijzen uit het Oosten. Welke drie geschenken brachten ze mee?

Goed zo !
Pubquiz vraag  7857

Het Liturgisch jaar begint met de advent. De advent is in het christendom de benaming voor de aanloopperiode naar kerst. Hoeveel adventszondagen zijn er?

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 7856

A Christmas Carol verscheen op 19 december 1843. De volledige titel is eigenlijk A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost Story of Christmas. Het is een victoriaanse allegorie over een oude en verbitterde vrek, Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Wie schreef dit beroemd boek?

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 7855

De Amerikaanse Kerstman heeft volgens de meeste verhalen acht rendieren die zijn slee trekken. Deze rendieren zijn tevens in staat om te vliegen. Dasher en Dancer, Prancer en Vixen, Comet en Cupid, en Donder en Blitzen. In 1939 bedacht Robert L. May een extra rendier en introduceerde deze in het gelijknamige boek. Wat is de naam van dit negende rendier?

Goed zo !
Pubquiz vraag  7854

Het Dorp van de Kerstman is een Fins kerstthemapark. Hier bevindt zich het kantoor van de Kerstman waar kinderen het hele jaar door de Kerstman kunnen bezoeken. Het dorp ligt midden op de poolcirkel. Wat is de naam van dit Fins dorp?

Goed zo !