Quizvraag Politiek 6828
©Labour Party

Op de foto zien jullie de huidige premier van Nieuw-Zeeland. Door de aanslagen die er begin dit jaar gebeurden in Cristchurch, kwam deze premier geregeld in het nieuws. Zo verklaarde ze bijvoorbeeld in maart 2019 om nooit de naam van de dader te noemen en riep ze het volk op enkel de namen van de slachtoffers te gebruiken, zodat zij geëerd worden ipv de dader.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Politiek 6820
©Foto-AG Gymnasium Melle

De Brexit loert nu dan echt om de deur. De soap kent een aantal ster-acteurs die niet zouden misstaan in de eerder aangehaalde soaps in deze ronde. Wie vertegenwoordigt de EU als onderhandelaar in deze elegante constructie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Politiek 6787

De man die we zoeken staat in geen geval langer bovenaan de vriendenlijst van Donald Trump, maar dat is ooit anders geweest. Als ex-advocaat van Trump werd hij vaak beschouwd als de man die alles kon regelen voor Trump, vandaar ook zijn bijnaam “ the fixer”, maar dat keerde in 2018 volledig toen onze man openlijk getuigde tegen Trump over malafide praktijken in Moskou, zwijggeld tegenover vrouwen en nog zoveel meer.

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Politiek 6659

In 2013 werd Silvio Berlusconi beschuldigd van betaalde seks met een minderjarige. Hij werd veroordeeld maar later weer vrijgesproken. Wat is de naam van dit proces? Het is tevens de naam van het seksschandaal zelf en het verwijst naar de naam van de Marokkaanse prostituee waarmee Silvio al dan niet de lakens deelde.

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: 2de Stronk quiz

Quizvraag Politiek 6656

Als vluchtelingen bij ons asiel wil aanvragen, dan moeten ze daarvoor een aanvraag indienen. Met de huidige vluchtelingencrisis zijn er redelijk wat mensen die het in meerdere landen tegelijk proberen. Wel, dat gaat niet door een verdrag dat in 2003 werd vastgelegd. In het verdrag staat dat het land waar de eerste asielaanvraag werd ingediend, verantwoordelijk is voor de asielzoeker in kwestie. In 2015 werd dit verdrag veel opgerakeld. In welke stad werd dit verdrag ondertekend?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Politiek 6641

Naast George Bush senior & junior is het nog één keer gebeurd dat zowel vader als zoon president van de VS werden. De vader werd de 2e president van de VS, de zoon de 6e. Over welke vader en zoon hebben we het?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Politiek 6536

In 2010 werd voor de allereerste keer een vrouw president van Costa Rica. Daarvoor was deze nu 60-jarige politica vicepresident en Minister van Justitie in de regering van Oscar Arias. Omdat de president van Costa Rica niet direct mag worden herkozen, nam ze niet deel aan de verkiezingen van 2014. Ze werd dat jaar opgevolgd door Luis Guillermo Solis. Wie was dus tussen 2010 en 2014 de eerste vrouwelijke president van Costa Rica?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz

Quizvraag Politiek 6445

Voormalig Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts stelde in april deze mascotte voor. De genderneutrale vogel moet de informatie die de Vlaamse regering de komende weken en maanden deelt over de Oosterweelwerken, doen opvallen en bevattelijk maken. Het figuurtje werd echter eerder op gelach dan op applaus onthaald, en dat niet alleen vanwege de laarzen. Wat is de volledige naam van deze mascotte?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz

Quizvraag Politiek 6361
©Wikipedia

De politicus die we zoeken won op 28 oktober 2018 de presidentsverkiezingen in Brazilië. Hij staat bekend om zijn strijd tegen corruptie en controversiële uitspraken. Zo stelde hij onder meer dat het probleem van de militaire dictatuur niet was dat tegenstanders gemarteld werden, maar dat ze in leven werden gelaten. Zijn afwijzing van abortus en  homoseksualiteit  maken hem populair bij de groeiende groep evangelische christenen. Hij bekritiseert lesprogramma's tegen  homofobie  als 'homoseksuele propaganda' en bestempelt zichzelf voorts als 'trotse homofoob. Wie zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Quiz van Antverpino

Quizvraag Politiek 6347
©Erin A. Kirk-Cuomo

Naast Trump, Putin en de paus kan deze man ook beschouwd worden als één van de machtigste mannen ter wereld. Graag de naam van deze president van China.

Toon de eerste letter
De eerste letter: X


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Quizvraag Politiek 6346

Deze dame zorgde voor heel wat oproer in de Verenigde Staten. Ze werkte als stagiaire in het witte huis, maar in 1999 kwam aan het licht dat zij een seksuele affaire had met de toenmalig president Bill Clinton. Graag de naam van deze dame.

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Quizvraag Politiek 6321
©TICAD7

Na de dood van de Japanse keizer Hirohito, volgde zijn zoon Akihito hem op, op 7 januari 1989 als 125ste keizer van Japan. Zéér ongewoon volgens de Japanse tradities deed Akihito op 30 april 2019 troonsafstand terwijl hij nog in leven was. Wat is de naam van zijn opvolger, de 126ste keizer van Japen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Quizvraag Politiek 6320

De schrijver en filmproducten doe we zoeken was de 45ste vice-president van de Verenigde Staten. Hij was een zeer gedreven milieu-activist, en zette zich in voor het stoppen van de opwarming van de aarde. Hiervoor schreef hij verschillende boeken die ook werden verfilmd, zoals o.a. An inconveniënt Truth. Wie zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz