Pubquiz vraag premier UK kort

premier UK kort
© Simon Dawson / No 10 Downing Street

Deze vraag is bijna minder kort dan haar periode van premierschap. We zoeken de premier van het Verenigd Koninkrijk die aantrad op 6 september 2022 na Boris Johnson en alweer ontslag nam op 20 oktober 2022. De kortst zittende premier van het Verenigd Koninkrijk ooit. We zoeken haar voornaam en familienaam. De voornaam die we zoeken is in feite niet de echte naam van op haar paspoort, maar wel de algemeen bekende verkorte voornaam. We moeten immers weer de eerste letter juist hebben voor op het einde van deze ronde.

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Politiek

Quizvraag Politiek

In juni dit jaar (2017) ging deze staatsman ook de pijp uit. Het was een Duits conservatief politicus en was bondskanselier van Duitsland van 1982 tot 1998. Verder was hij ook voorzitter van de Christendemocratische Unie (CDU) van 1973 tot 1998.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Op initiatief van Boris Johnson, de Britse premier, werd het Brits parlement naar huis gestuurd. Op 10 september 2019 om 02u47 ging, na een woelige zitting met veel protest en patriottische gezangen, het slot op het Britse Lagerhuis. Pas op 14 oktober 2019 zal het parlement opnieuw samen kunnen komen. Hoe heet de excentrieke “Speaker of the House of Commons”, de voorzitter van het Britse parlement die dus nu onverwacht van een paar weken vakantie kan genieten? Eind september werd echter aangekondigd dat het parlement terug actief is geworden, gezien de beslissing van Boris Johnson onwettig werd verklaard.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

De Japanse oud-premier wordt op 8 juli 2022 neergeschoten bij een verkiezingstoespraak in Nara en bezwijkt aan zijn verwondingen. Wat is de naam van deze liberaal democraat?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Wie volgde op 1 december 2014 Herman Van Rompuy op als voorzitter van de Europese raad en draagt daarbij tot op de dag van vandaag de niet officiële titel van President van Europa?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

U ziet een foto van een diplomaat afkomstig uit Ghana. Hij was van 1997 tot en met 2006 de 7de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Hij gold als een succesvol hervormer, stimulator en bruggenbouwer. In 2012 werd hij speciale gezant voor de Verenigde Naties en de Arabische Liga voor de opstand in Syrië tegen president Bashar al-Assad. Op zaterdag 18 augustus 2018 stierf hij op 80-jarige leeftijd in een ziekenhuis in het Zwitserse Bern. Graag zijn naam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

De Brexit loert nu dan echt om de deur. De soap kent een aantal ster-acteurs die niet zouden misstaan in de eerder aangehaalde soaps in deze ronde. Wie vertegenwoordigt de EU als onderhandelaar in deze elegante constructie?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

De vluchtelingencrisis blijft druk uitoefenen op Europa. Vooral Italië is het eerste land waar vele Afrikaanse vluchtelingen stranden. Denk bv aan Lampedusa. De partijleider van de rechtse partij Lega Nord heeft er genoeg van en laat geen boten meer aanmeren. Deze Euroceptische Matteo is minister van binnenlandse zaken. Wat is zijn achternaam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Welke Italiaanse politicus, benoemd tot senator voor het leven werd op 16 november 2011 premier van Italië? En werd op 28 april 2013 opgevolgd door Enrico Letta, doordat die zijn ontslag aanbood.

Bekijk antwoord