Pubquiz vraag 4076 Politiek

Quizvraag Amerika Wapens 4076

We zoeken de naam van een Amerikaanse belangenorganisatie die zich van oorsprong inzette voor scherpschutterskunst voor militairen en meer recentelijk voor het recht van burgers om vuurwapens te mogen bezitten. Als gevolg van haar grote ledenaantal en sterke lobby is de groep een invloedrijke en machtige organisatie in de Verenigde Staten. De afkorting is voldoende.

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Amerika

Quizvraag Aardrijkskunde

Wat is de hoofdstad van Uruguay?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

We blijven nog wat in de VS met deze stad van ongeveer 100.000 inwoners in de Amerikaanse staat Michigan. ‘No big deal’ voor de modale niet-Amerikaan. Maar de stad staat wel al een tijdje model voor heel wat van de problemen van de VS. Met de neergang van de auto-industrie, en specifiek van General Motors, namen de arbeidsplaatsen en ook de bevolking in de stad fel af; tegelijk namen armoede en misdaad fel toe. Zozeer zelfs dat volgens de FBI de stad de gevaarlijkste is van de VS onder steden met meer dan 100.000 inwoners. En dan moesten de problemen met de waterzuivering enkele jaren geleden nog komen, met massale loodvergiftiging tot gevolg. Klinkt dat enigszins bekend? Dan hebt u misschien de laatste documentaire van Michael Moore, Fahrenheit 11/9, gezien, waarin hij het ook over het vervuilde drinkwater in deze stad heeft. Niet verwonderlijk, want Moore startte zijn carrière als documentairemaker met Roger & Me, over de neergang van General Motors in deze stad. Sindsdien figureert zijn thuisstad in zowat al zijn documentaires. Welke Amerikaanse stad heeft dus haar bekendheid aan heel wat slechts te danken, en volgens zijn vele critici hoort Michael Moore daar ook bij?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

De persoon die we zoeken lekte een video-opname van een Amerikaanse helikopteraanval in Bagdad naar WikiLeaks. In 2013 kreeg deze klokkenluider hiervoor 35 jaar gevangenisstraf. President Obama besloot in 2017 tot verkorting van de straf waardoor de klokkenluider reeds op 17 mei 2017 vrijkwam in plaats van in 2045. Hoe heet deze Amerikaanse klokkenluider?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Zoals jullie wellicht allemaal weten zal Lee Harvey Oswald de geschiedenisboeken ingaan als de vermoedelijke moordenaar van President John F Kennedy. Het echte verhaal zullen we echter nooit echt te weten komen aangezien Oswald twee dagen na de moord op Kennedy zelf werd doodgeschoten, maar door wie werd hij doodgeschoten?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Wat is de hoofdstad van Barbados?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

De Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring is opgesteld door Thomas Jefferson in 1776. Bij het schrijven kreeg hij hulp van een politicus en wetenschapper die vooral bezig hield met publicaties rond elektriciteit. Zijn hoofd haalde Mount Rushmore niet, maar wel het honderd dollar biljet. Wiens hoofd zien we hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

In de Verenigde Staten heeft president Joe Biden het controversiële olieproject in Alaska goedgekeurd. Het bedrijf ConocoPhilips zou tot 180.000 olievaten per dag kunnen produceren. Wat is de naaam van dit omstreden olieproject?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

De Amerikaanse president Donald Trump haalde begin januari 2018 uit op twitter naar Michael Wolff, de auteur van een boek over het leven in het Witte Huis sinds Trump er zijn intrek nam. Wat is de titel van dit boek?

Bekijk antwoord