Pubquiz vraag olieproject Alaska

olieproject Alaska

In de Verenigde Staten heeft president Joe Biden het controversiële olieproject in Alaska goedgekeurd. Het bedrijf ConocoPhilips zou tot 180.000 olievaten per dag kunnen produceren. Wat is de naaam van dit omstreden olieproject?

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Amerika

Quizvraag Aardrijkskunde

We blijven nog wat in de VS met deze stad van ongeveer 100.000 inwoners in de Amerikaanse staat Michigan. ‘No big deal’ voor de modale niet-Amerikaan. Maar de stad staat wel al een tijdje model voor heel wat van de problemen van de VS. Met de neergang van de auto-industrie, en specifiek van General Motors, namen de arbeidsplaatsen en ook de bevolking in de stad fel af; tegelijk namen armoede en misdaad fel toe. Zozeer zelfs dat volgens de FBI de stad de gevaarlijkste is van de VS onder steden met meer dan 100.000 inwoners. En dan moesten de problemen met de waterzuivering enkele jaren geleden nog komen, met massale loodvergiftiging tot gevolg. Klinkt dat enigszins bekend? Dan hebt u misschien de laatste documentaire van Michael Moore, Fahrenheit 11/9, gezien, waarin hij het ook over het vervuilde drinkwater in deze stad heeft. Niet verwonderlijk, want Moore startte zijn carrière als documentairemaker met Roger & Me, over de neergang van General Motors in deze stad. Sindsdien figureert zijn thuisstad in zowat al zijn documentaires. Welke Amerikaanse stad heeft dus haar bekendheid aan heel wat slechts te danken, en volgens zijn vele critici hoort Michael Moore daar ook bij?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Wat is de hoofdstad van Dominica?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Deze staat van de Verenigde Staten met hoofdstad Pierre heeft als bijnaam de “Mount Rushmore State” gekregen omdat het bekende nationaal monument met de 4 in graniet uitgehouwen hoofden van 4 voormalige presidenten zich hier bevindt. Over welke staat van de Verenigde Staten hebben we het hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Wat is de hoofdstad van Peru?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Naast de 16e president van de VS werd ook de 35e vermoord. Dat was namelijk John F. Kennedy. Hij werd doodgeschoten toen hij in een open limousine over Dealey Plaza gereden werd. Maar wat was het merk van deze wagen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Welke sobere periode uit de Amerikaanse geschiedenis begon in 1919 en eindigde in 1933?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Wat is de naam van de 16e president van Amerika? Hij werd geprezen voor zijn leiderschap tijdens de Amerkiaanse burgeroorlog en het afschaffen van de slavernij. In 1865 werd hij als 1e president tijdens zijn ambtsperiode vermoord John Wilkes Boot.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Met welke documentaire probeerde de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Al Gore in 2006 de wereld wakker te schudden?

Bekijk antwoord