Pubquiz vragen Aardrijkskunde

675 quizvragen over Aardrijkskunde

hoofdstad Kenia

In 1900 werd de stad volledig platgebrand omwille van een grote pestuitbraak onder de bevolking. De stad werd nadien volledig opnieuw opgebouwd en nu, iets meer dan 100 jaar later, wonen er al meer dan 4 miljoen mensen. We hebben het hier over de hoofdstad van Kenia. Hoe heet de hoofdstad van Kenia?

Goed zo !

één van de bekendste watervallen ter wereld

We zoeken één van de bekendste watervallen ter wereld. Ook behorend tot de grootste watervallen, echter niet door de hoogte, maar wel door de breedte en door de hoeveelheid water die passeert. De waterval bestaat in feite uit 3 delen, namelijk de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Als we nog meer zeggen geven we het echt weg, dus welke waterval zoeken we?

Goed zo !


nieuwe naam Rhodesië

Onlangs veranderde Turkije zijn naam op Internationaal niveau van Turkey – (Kalkoen in het Engels) naar Türkiye. Andere landen deden dit al veel eerder. Tot 1980 spraken we van Rhodesië. Onder welke naam kennen we het land nu?

Goed zo !

zee tussen Groenland en Canada

Welke zee, hier aangeduid op de kaart, is een deel van de Noord-Atlantische Oceaan? Het ligt tussen Groenland en Canada.

Goed zo !


gemeente Vogue

Vogue is naast een bekend modetijdschrift ook een Franse gemeente. In welke Franse streek bevindt zich het dorp Vogüé?

Goed zo !


hoofdstad Kreta

Athene is de hoofdstad van Griekenland, dat is algemeen gekend. Maar wat is de hoofdstad van het eiland Kreta?

Goed zo !


fictief land Europa

Vraag een Amerikaan of hij België kent en de kans is groot dat hij beweert dat het een mooie stad is. Bij wijze van grap bedacht twitteraar @gaspardooo daarom een compleet fictief Europees land, dat al snel een heel eigen leven ging leiden, compleet met volkslied en een voltallige Olympische delegatie. Hoe heet dit fictief land?

Goed zo !

Welk Deens eiland is het grootste eiland ter wereld?

Goed zo !

Duits gebergte
© ErnstA

Welk Duits gebergte wordt omsloten door deze rivieren: in het wersten de Saar, in het noorden de Moezel, in het oosten de Rijn, in het zuiden de Nahe. Het bevindt zich in de staat Rheinland-Pfalz en in dit grote plateau is de top de ERBESKOPF, 816 m hoog.

Goed zo !


zandbank ligt noordwestelijk ten opzichte van Nederland

Deze zandbank is een ondiepte in de Noordzee, ten oosten van Noord-Engeland. De zandbank ligt noordwestelijk ten opzichte van Nederland. De naam is afkomstig van de oude benaming van een vissersboot. De bank is bijna 300 kilometer lang en bevindt zich zowel in het Britse, Deense, Duitse, als Nederlandse deel van het continentaal plat. Hij is ontstaan tijdens de laatste ijstijd. De bank rijst uit circa 40 meter diep water op tot 13 meter onder de zeespiegel, en is dus circa 27 meter hoog. De bodem bestaat grotendeels uit zand. Ten noorden ervan liggen de Fladengronden. De naam?

Goed zo !

Aardrijkskunde pubquiz

Geografie quiz is een spannende manier om je kennis van de wereld op de proef te stellen. Veel plezier met je vrienden met het beantwoorden van deze aardrijkskunde vragen die variëren van de hoogste bergen in de wereld tot het grootste bevaarbare meer. Het is tijd om je hoofdsteden op te frissen, want voor deze aardrijkskundige quizvragen zul je terug moeten denken aan je lessen op de middelbare school.

We hebben honderden aardrijkskunde vragen uitgekozen en in onderverdeeld in verschillende moeilijkheids niveau's. Test je kennis over de hoofdsteden, continenten, oceanen, steden, rivieren, zeeën en nog veel meer. Als je vast komt te zitten, maak je geen zorgen - we hebben antwoorden om je te helpen je verzameling kennis en willekeurige weetjes van over de hele wereld op te bouwen.

Zelfs als je het antwoord niet weet, is het leuk om een gokje te wagen of de eerste letter van het antwoord te bekijken. Je mag gerust deze vragen gebruiken om te spelen met vrienden of op jouw volgende pubquiz. Veel plezier!