Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag zandbank ligt noordwestelijk ten opzichte van Nederland

Quizvraag Aardrijkskunde 8988Deze zandbank is een ondiepte in de Noordzee, ten oosten van Noord-Engeland. De zandbank ligt noordwestelijk ten opzichte van Nederland. De naam is afkomstig van de oude benaming van een vissersboot. De bank is bijna 300 kilometer lang en bevindt zich zowel in het Britse, Deense, Duitse, als Nederlandse deel van het continentaal plat. Hij is ontstaan tijdens de laatste ijstijd. De bank rijst uit circa 40 meter diep water op tot 13 meter onder de zeespiegel, en is dus circa 27 meter hoog. De bodem bestaat grotendeels uit zand. Ten noorden ervan liggen de Fladengronden. De naam?
Pubquiz vragen over Aardrijkskunde

Quizvraag Aardrijkskunde
Dit nationale park in het oosten van California werd opgericht in 1890 en is daarmee een van de oudste in zijn soort. Het park is beroemd om zijn dal met granieten rotswanden dat door gletsjers is ontstaan. De meest bekende rotsen zijn Half Dome en El Capitan, die zeer in trek zijn bij ervaren muurklimmers. Wat is de naam van dit nationale park?
Quizvraag Aardrijkskunde
We zoeken de naam van een groep op rotspilaren gebouwde kloosters voor orthodoxe monniken en zusters in de Griekse streek Thessaliƫ.
Quizvraag Aardrijkskunde
Wat is de hoofdstad van Jordaniƫ?
Quizvraag Aardrijkskunde
Hoe heet de open baai aan de zuidkust van Australiƫ? Deze wordt gekenmerkt door hoge kliffen, kleine strandjes en rotsplaten.