Quizvraag 2019 Sport 6353

Deze Keniaanse langeafstandsloper, die is gespecialiseerd in de marathon, heeft als eerste p 12 oktober 2019 een marathon in minder dan twee uur gelopen. Wat is de naam van deze snelle man?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Kwisvraag 2019 Algemeen 6342

In april 2019 stond de kathedraal van de Notre-Dame in Parijs in lichterlaaie. Men is begonnen aan de bouw van deze kathedraal in de 12de eeuw, op een eiland in de Seine. Hoe is de naam van dit eiland in de Seine, waar de Notre-Dame zich bevindt?

Toon de eerste letter
De eerste letter: Ã


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Quizvraag 2019 Politiek 6321
©TICAD7

Na de dood van de Japanse keizer Hirohito, volgde zijn zoon Akihito hem op, op 7 januari 1989 als 125ste keizer van Japan. Zéér ongewoon volgens de Japanse tradities deed Akihito op 30 april 2019 troonsafstand terwijl hij nog in leven was. Wat is de naam van zijn opvolger, de 126ste keizer van Japen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Kwisvraag 2019 Media 6207
©Erwin Bolwidt

Deze Spaans-Nederlandse actrice en tv-presentatrice kwam begin 2019 in het nieuws door een scheiding met de ondertussen ex-profvoetballer Wesley Sneijder. Doordat haar achternaam nogal onderhevig is aan verandering afgelopen jaren, zijn we op zoek naar haar voornaam.

Toon de eerste letter
De eerste letter: Y


Bron quizvraag: Bijns Boys Quiz

Quizvraag 2019 Literatuur 6148

De serie speelt zich af in een dystopische nabije toekomst. Het geboortecijfer is door seksueel overdraagbare aandoeningen en milieuverontreiniging drastisch gedaald. Na een burgeroorlog grijpt een totalitair regime van christelijke fundamentalisten, genaamd Gilead, de macht in de Verenigde Staten. We hebben het natuurlijk over de serie The Handsmaid Tale. De schrijfster van de roman, Margeret Atwood (die we dus ook niet zoeken), schreef 34 jaar later een vervolg op haar eerste roman. Kennen jullie de titel van het langverwachte vervolg?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Bijns Boys Quiz

Kwisvraag 2019 Wetenschap 6121
©Boghog

In november 2018 kondigde de Chinese wetenschapper He Jiankiu aan dat er twee baby’s werden geboren die via genetische manipulatie van de zygote immuun zijn voor HIV. Naast deze stunt wordt de techniek intussen wijdverspreid gebruikt door wetenschappers in tientallen medische toepassingen. Hoe heet deze in 2015 ontwikkelde baanbrekende techniek van genetische manipulatie waarin met behulp van een bij bacteriën die worden aangevallen door virussen afgekeken techniek met het CAS-9 enzym zeer gericht kan worden geknipt in DNA? De trouwe luisteraars van de Podcast NERDLAND van Lieve Scheire vinden deze vraag een eitje.

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: Bijns Boys Quiz

Quizvraag 2019 Sport 6109
©Mogens Engelund

Het WK wielrennen 2019 in Yorkshire was eentje met heel veel regen. Deze Deen zorgde voor de allereerste regenboog trui voor de Denen. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Kwisvraag 2019 Films 6032

Film, en dan nog vers van de pers. David F Sandberg regisseerde deze film die uitkwam in maart dit jaar. De film is gebaseerd op de gelijknamige superheld van DC Comics en maakt deel uit van de DC Extended Universe. De hoofdrollen worden vertolkt door Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel en Jack Dylan Grazer.

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2019

Quizvraag 2019 Series 5954

Begin 2019 kwam Netflix op de proppen met een wel heel speciale aflevering van de serie 'Black Mirror'. De kijker kreeg immers zelf de controle over hoe het verhaal verliep en eindigde. Het verhaal zelf gaat over Stefan, een mentaal labiele computerprogrammeur die een revolutionair computergame probeert te voltooien. Naargelang het verhaal vordert, daalt Stefan verder af in de waanzin en vervagen de grenzen tussen fictie en realiteit. De naam van de aflevering is eveneens de naam van het game dat Stefan probeert te programmeren. Welke naam is dat?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Vragen zonder Vlees quiz 3

Kwisvraag 2019 Politiek 5949
©Saeima

Niemand op het Britse eiland kan mooier ‘Order, order’ roepen dan deze man. In september 2019 kondigde hij zijn afscheid aan als Speaker (voorzitter) van het Lagerhuis. Wat is zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag 2019 Literatuur 5948

Vijfendertig jaar na de oorspronkelijke roman is er een vervolg op The Handmaid's Tale op de wereld losgelaten. De titel van het vervolg is 'The Testaments'. Weet jij wie deze boeken heeft geschreven heeft?

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Kwisvraag 2019 Politiek 5845

Deze vrouw kreeg de wind van voren tijdens de protesten in Hong Kong. De betogers eisen na het terugtrekken van de omstreden uitleveringswet, ook een vrije democratie en dus een stemming. Wat is de naam van deze Chief Executive of Hong Kong?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag 2019 Sport 5813

Deze voetballer werd geboren in Argentië en overleed ergens boven de Noordzee begin 2019. Het gaat hier over de voetballer Emiliano Sala, die getransfereerd werd van een Franse club naar een Engelse. Onze vraag, van Welke Franse club werd Sala getransfereerd, naar het Engelse Cardiff City?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz