Pubquiz vraag afgezette voorzitter van Huis van Afgevaardigden

afgezette voorzitter van Huis van Afgevaardigden

Een unicum in Amerikaanse geschiedenis: Deze republikein werd weggestemd als voorzitter van Huis van Afgevaardigden. Gaetz diende de motie in nadat de republikein een deal sloot met de Democraten over een noodbegroting om de shutdown van de overheid tegen te gaan. Graag de naam van de afgezette voorzitter.

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Politiek

Quizvraag Politiek

Deze Egyptische president is herverkozen met 97,08 procent van de stemmen. De enige andere kandidaat, Moussa Mostafa Moussa, komt uit op amper 2,92 procent van de stemmen. Wat is de naam van de president van Egypte?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Niemand op het Britse eiland kan mooier ‘Order, order’ roepen dan deze man. In september 2019 kondigde hij zijn afscheid aan als Speaker (voorzitter) van het Lagerhuis. Wat is zijn naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

We zoeken de partijleider van de Nederlandse politieke partij: Partij voor de Vrijheid of PVV. Hij staat bekend als een felle criticus van de islam. Verder is hij bekend vanwege zijn uitgesproken standpunten met betrekking tot de Europese Unie, de euro, immigratie en de vrijheid van meningsuiting.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Mount Rushmore is een Amerikaans monument, gelegen in South Dakota. Het toont 18 meter hoge, uit graniet gehakte portretten van vier Amerikaanse presidenten: Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln zijn er 3 van , maar wie is de vierde? De man die we zoeken was de eerste president van de Verenigde Staten.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

In september waren er verkiezingen in Oostenrijk, deze werden gewonnen door de conservatieve ÖVP. Wij zoeken de man die deze partij leidt. Tussen december 2017 en mei 2019 was hij al eens bondskanselier van Oostenrijk.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Deze man werd op 20 januari 2017 vicepresident van de Verenigde Staten in het kabinet van Donald Trump. Weten jullie de naam van deze sociaal conservatieve republikein?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

De Amerikaanse president Donald Trump haalde begin januari 2018 uit op twitter naar Michael Wolff, de auteur van een boek over het leven in het Witte Huis sinds Trump er zijn intrek nam. Wat is de titel van dit boek?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Hoe heet het vliegtuig waarmee de Amerikaanse president zich verplaatst?

Bekijk antwoord