Pubquiz vraag 7856 Literatuur

Quizvraag Literatuur 7856

A Christmas Carol verscheen op 19 december 1843. De volledige titel is eigenlijk A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost Story of Christmas. Het is een victoriaanse allegorie over een oude en verbitterde vrek, Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Wie schreef dit beroemd boek?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Literatuur

Quizvraag Literatuur

We zoeken de naam van een boekenreeks, tekenfilmserie en van het soort wezens dat de hoofdrol daarin speelt.

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Deze Amerikaanse schrijver ontving in 1962 als ultieme bekroning voor zijn werk de Nobelprijs literatuur. Hij schreef in een naturalistische, sociaal-realistische stijl, vaak over arme mensen uit de arbeidersklasse. East of Eden is waarschijnlijk zijn belangrijkste werk. In deze roman zoekt de schrijver de wortels van het kwaad niet langer in sociale onrechtvaardigheid maar in de menselijke psychologie. Wat is zijn naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

In 2018 schreef Michael Wolf een boek waarin hij het gedrag beschrijft van de Amerikaanse president Donald Trump, het personeel van zijn presidentiële campagne in 2016 en het personeel in het witte huis. Wat is de naam van dit boek?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

We zoeken de naam van een Vlaams schrijver? In 2018 won hij de Hercule Poirotprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de strijd om euthanasie van zijn eigen moeder in verwerkte

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Starten in de literatuur drietraps doen we met wat poëzie...
Van wiens hand is dit poëtisch hoogstandje?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

De Film Daens uit 1992 heeft de overgrote meerderheid onder jullie al dan niet onder lichte druk al wel gezien. Het verhaal gaat over een priester die na terugkeer naar zijn geboortestad Aalst de wantoestanden in de fabrieken aanklaagt. Deze film is gebaseerd op het boek Pieter Daens. Van wiens hand is deze documentaire Roman uit 1971?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Robinson Crusoe is een roman van de Engelse schrijver Daniel Defoe. Het is een fictief dagboek van een schipbreukeling die aanspoelt op een volgens hem onbewoond eiland. Na enkele jaren wordt hij bevriend met een man die weet te ontsnappen van een stam kannibalen. Weten jullie de naam van zijn nieuwe vriend?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

We zijn we op zoek naar de naam van een boek van Herman Melville. Het gaat over de jacht op een witte potvis. Het verhaal is gebaseerd op melville's eigen ervaringen als walvisvaarder. Hoewel het boek bij verschijning in het jaar 1851 flopte, geldt deze nu als een echte klassieker.We zoeken de titel van dit boek.

Bekijk antwoord