Moeilijke pubquizvragen eten en drinken

47 resultaten

Tot begin 2024 had je de kans op een culinair orgasme, want in januari sloot dit iconisch restaurant voorgoed de deuren. Dit restaurant werd geopend door Albert en Michel Roux Senior in Mayfair in 1967 en werd als eerste restaurant in de UK bekroond met drie Michelin sterren. Onder andere Gordon Ramsayes leerde er de kneepjes van het vak. Naam graag van dit restaurant, genoemd naar een personage uit Les Miserables.

Goed zo !

Het idee om currypoeder toe te voegen aan een kip-mayonaisesalade wordt toegeschreven aan Constance Spry en Rosemary Hume. Zij waren stafleden van de Cordon Bleu Cookery School in Londen, die het banket organiseerde ter ere van de kroning van koningin Elizabeth II in 1953. Wij noemen het gewoon kip curry maar de originele veredelde variant gaat in Engeland onder een andere naam over de lippen. Hoe noemt de bereiding?

Goed zo !

Van welk stuk fruit zien we hier de doorsnede?

Goed zo !

In een ronde met als thema “sterrenchef” mag natuurlijk ook een culinaire vraag niet ontbreken. Welke term omschrijft het volgende proces: Het afmaken van jus door na het bakken of braden wijn of bouillon toe te voegen en al roerende de aangebakken deeltjes losmaken.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een merk van mineraalwater waar de bron gelegen is in de Franse Alpen. Het water wordt gebotteld bij de bron zonder enige bewerking. Het werd dan ook door dokters voorgeschreven als geneesmiddel. Sinds 2008 leveren ze ook steeds het water aan op Wimbledon. Welk Frans en wereldberoemd merk van water zoeken we?

Goed zo !

We zoeken de merknaam van een reeks snoepjes in de vorm van bonbons. Het werd in 1936 gecreëerd door de firma Mackintosh's en vernoemd naar het gelijknamige toneelstuk van James Barrie.

Goed zo !

Sinds 2022 maakt Els de Coker uit Oudenaarde deze gipsen beelden. Ze laat zich inspireren op het schuimachtige snoepgoed dat vooral populair is in de sinterklaasperiode. Wat is de juiste naam van deze zoete Mariabeeldjes?

Goed zo !

Marketing, het is een vreemd iets. Ze maken er een sport van om gekende namen aan te passen of te updaten. Ken jij nog de vorige naam van SNICKERS?

Goed zo !

Het is een Amerikaanse keten van hamburgerrestaurants. Ze heeft na McDonald's en vóór Burger King de grootste omzet in die branche.

Goed zo !

Dit Mexicaanse gerecht bestaat uit tarwe- of maistortilla’s, belegd met kaas en andere lekkernijen, die worden dubbelgeklapt en gebakken of geroosterd in een droge pan. Ze worden geserveerd in punten, met een salsa (saus) ernaast. Een Latijns-Amerikaanse tosti, zou je het gerecht kunnen noemen.

Goed zo !

Eind 19de en begin 20ste eeuw emigreerde een grote groep Japanners naar het eiland Hawaii om daar op de suiker- en ananasplantages te gaan werken. Het is dus geen wonder dat de Japanse eetgewoonten onderdeel zijn geworden van de Hawaiïaanse keuken en het gerecht dat we zoeken is daar een mooi voorbeeld van. Van oudsher was het heel eenvoudig: blokjes rauwe ahi (een lokale tonijnsoort) werden geserveerd met wat Hawaiïaans zout, gehakt zeewier en geroosterde, fijngemalen noten. Zonder rijst, zonder andere extraatjes. Het is van oorsprong dus eigenlijk de wat rommelige, Hawaiïaanse versie van de strenge, pure Japanse sashimi. Het klinkt wat sobertjes, in vergelijking met de kleurige, goed gevulde gerechten die je inmiddels overal ter wereld op tafel ziet staan. Naam van het gerecht?

Goed zo !

Als je dit traditioneel Russisch hapje wil maken, heb je boekweitmeel, droge gist, melk, boter, een ei en een beetje zout en suiker nodig. De tsaren schepten er wellicht exclusieve kaviaar op, maar je kan er ook wat room en zalm opleggen. In Nederland worden deze kleine pannenkoekjes wel eens vergeleken met poffertjes. Wat is de naam van dit deeggerechtje?

Goed zo !

Vet werd lang beschouwd als de duivel in de keuken, maar stilaan begint te dagen dat dat imago soms onterecht is. Zolang je voor de juiste vetten kiest, is er geen vuiltje aan de lucht. We zoeken de naam van een heel zuivere vorm van geklaarde boter die zijn oorsprong vindt in de Indische keuken. Net als kokosolie is het een erg veelzijdig toepasbaar en natuurlijk (bak)vet.

Goed zo !

Deze authentieke Spaanse vissoep wordt gemaakt met verschillende stukken witte vis, pijlinktvis, en schaal- en schelpdieren. Wat is de naam van deze pikante Spaanse tegenhanger van de Franse bouillabaise?

Goed zo !

We zoeken een gemeente in de regio Île-de-France, van amper een 6000-tal inwoners. In deze gemeente bevindt zich de grootste groothandel voor verse producten van Europa. Over welk enorm centrum hebben wij het?

Goed zo !