Deze authentieke Spaanse vissoep wordt gemaakt met verschillende stukken witte vis, pijlinktvis, en schaal- en schelpdieren. Wat is de naam van deze pikante Spaanse tegenhanger van de Franse bouillabaise?
Deze authentieke Spaanse vissoep wordt gemaakt met verschillende stukken witte vis, pijlinktvis, en schaal- en schelpdieren. Wat is de naam van deze pikante Spaanse tegenhanger van de Franse bouillabaise?
Een culinaire bereidingswijze waarbij men vloeibaar voedsel mengt met gelatine en het mengsel opspuit met lachgas. Hoe noemt men dat zo een luchtig schuim vormt, zonder room of eieren?
Bekijk vraag8B. Voor de volgende vraag zijn we op zoek naar een trager vriendje. Deze slakkensoort, de helix pomatia, behoort tot de familie van de tuinslakken. De soort is een relatief grote soort die een grijsbruine lichaamskleur heeft, het huisje is lichtbruin van kleur met lichtere strepen. Hij is een herbivoor en komt oorspronkelijk uit de meer zuidelijk gelegen gebieden van Europa. Welke eetbare slakkensoort?
Bekijk vraagWe zoeken de term voor het overschenken van wijn in een glazen karaf. Dit wordt gedaan om het bezinksel van de wijn te scheiden, of om bij oude wijn lucht bij de wijn te laten komen, zodat de wijn zich opent en zichzelf zachter presenteert. Karafferen wordt niet goedgekeurd. De term is ook een scheidingsmethode die ook in de scheikunde wordt toegepast.
Bekijk vraagAls je dit traditioneel Russisch hapje wil maken, heb je boekweitmeel, droge gist, melk, boter, een ei en een beetje zout en suiker nodig. De tsaren schepten er wellicht exclusieve kaviaar op, maar je kan er ook wat room en zalm opleggen. In Nederland worden deze kleine pannenkoekjes wel eens vergeleken met poffertjes. Wat is de naam van dit deeggerechtje?
Bekijk vraagItaliaans gerecht van lapjes koud kalfsvlees, bedekt met een soort van tonijnsalade of mayonaise op smaak gebracht met tonijn. U ziet ook een afbeelding
Bekijk vraagDit klein plastiek balletje, een “widget” genoemd, vind je terug in een blik Guinness en heeft als doel om de eigenschappen van getapt bier na te bootsen. De blikken worden onder druk gevuld. Door het drukverschil bij het openen van het blik wordt het gas via een klein gaatje uit de widget geperst zodat de schuimkraag wordt gevormd. Welk gas vinden we terug in de widget?
Bekijk vraagOm het label van “authentieke trappist” te krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. 12 bieren voldoen hieraan. Waar van één buiten Europa. Wat is de naam van de in Massachusetts gebrouwen trappist?
Bekijk vraagDeze vrucht staat symbool voor vruchtbaarheid vanwege de vele zaden, maar ook voor de dood vanwege de rode kleur van het binnenste van de vrucht. Wat is de naam van deze vrucht?
Bekijk vraag