Hoe noemen we de term waarbij men eten instrijkt met een geklutst ei zodat het na bakken een lichte glans krijgt.
Hoe noemen we de term waarbij men eten instrijkt met een geklutst ei zodat het na bakken een lichte glans krijgt.
We zijn voor de volgende vraag op zoek naar een boomsoort en gelijknamige vrucht. Het is de kruising tussen een pompelmoes en een grapefruit. De vrucht komt oorspronkelijk uit Thailand en Maleisië en heeft zich van daaruit verspreid over China, India en Iran. Jullie krijgen nog de Latijnse naam om af te sluiten: Citrus maxima paradisi. Welke vrucht?
Bekijk vraagDeze Engelse kaas heeft een brokkelige structuur en wordt geproduceerd in enkele regio's centraal in Engeland. We onderscheiden 2 soorten: er is een blauwschimmelkaas, die een sterke geur heeft, en zacht is van smaak. Daarnaast is er ook een witte variant. De kaas wordt vaak als dessert gegeten. Kent u de naam ervan?
Bekijk vraagHoe heet het Libanese fastfoodgerecht dat vooral bestaat uit gefrituurde kikkererwten?
Bekijk vraagDeze van oorsprong Russische saus bestaat uit uiringen en champignons, die gebakken worden en daarna geblust met wodka (of wat dacht u). Kruiden met peper, zout en (veel) paprikapoeder, en dan nog een flinke scheut room erbij. Heerlijk bij steak, maar ook bij kip en zelfs bij gehaktballetjes. Welke pittige saus zoeken we?
Bekijk vraagEen gerecht van ossenhaas, ganzenleverpastei en fijngehakte paddenstoelen, in bladerdeeg verpakt en in de oven gegaard. Over welk gerecht, genoemd naar een Engelse hertog, hebben we het? Graag de volledige naam.
Bekijk vraagWe zoeken een bekende distilleerderij op het Schotse eiland Skye. Een van hun bekendste whiskeys heeft de naam storm gekregen, naar het zeer wisselvallige weer op het eiland. Hoe heet deze distilleerderij?
Bekijk vraagVoor deze oer-frieten heb je wel heel veel aardappelen nodig Doel is om mooie grote exemplaren van ongeveer 1à2 cm carré over te houden. Volgens sommige kookboeken worden ze, In tegenstelling tot onze frietjes best eerst licht gekookt, om dan éénmaal af te bakken.. De Fransen gaven deze friet een naar een Parijse brug vernoemde naam mee. Naam van deze Franse frites variant?
Bekijk vraagWij willen graag weten welke groente altijd aanwezig is in een gerecht dat 'à l’Argenteuil' wordt bereidt. De naam verwijst naar een Franse stad en streek waar al eeuwenlang een naar het schijnt bijzondere soort van deze groente wordt gekweekt.
Bekijk vraag