Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 7448 Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken 7448Sommige whiskeys hebben een typische rooksmaak. Deze rokerige whiskeys krijgen hun smaak omdat er bij het drogen van de gerst een bepaald product verbrand wordt. Welke grondstof is dit?
Pubquiz vragen over Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken
Om cognac genoemd te mogen worden dient de drank aan een aantal voorwaarden te voldoen:
  • Gebruik bepaalde druivenrassen
  • Er moet dubbel gedestilleerd worden.
  • Minstens tweeënhalf jaar in houten vaten gerijpt.
  • Alcoholpercentage van minste 40%.
  • De drank is afkomstig uit de streek rond de gelijknamige Franse stad.
  • VSOP is één van de kwaliteitsmerken.
Waarvoor staat VSOP.
Quizvraag Eten en drinken
Deze Engelse kaas heeft een brokkelige structuur en wordt geproduceerd in enkele regio's centraal in Engeland. We onderscheiden 2 soorten: er is een blauwschimmelkaas, die een sterke geur heeft, en zacht is van smaak. Daarnaast is er ook een witte variant. De kaas wordt vaak als dessert gegeten. Kent u de naam ervan?
Quizvraag Eten en drinken
Reeks 6, voor 3 punten: Dit wijnbouwgebied ligt rondom Nantes aan de monding van de Loire in de oceaan. De witte wijnen die er gemaakt worden zijn droog tot zeer droog en worden vaak bij schelpdieren en vis geserveerd. Bij wet is geregeld dat de wijn niet meer dan 12% alcohol mag bevatten. Les vignerons du pays-nantais tellen 4 Appellation d’origine Controlée namelijk Appelation Générale, het bij ons bekende Sèvre et Maine, Coteaux de la Loire en sinds 94 ook Côtes de-Grandlieu. Welke appellation d'origine contrôlée zoeken we hier?
Quizvraag Eten en drinken
We zoeken de naam van een geconcentreerd mengsel van vet en proteïnen dat gebruikt wordt als een compacte en volwaardige voeding. Het werd uitgevonden door de inheemse volkeren van Noord-Amerika. De specifiek gebruikte ingrediënten waren meestal datgene wat beschikbaar was: het vlees was vaak bizon, wapiti, eland of een ander hert. Fruit zoals veenbessen en Saskatoon bessen werd soms toegevoegd. Wat is de naam?