Nu een vraag voor de straffe quizzers. In de 19de eeuw mengde ene Edmund McIlhenny zout, pepers en azijn. Maar wat had hij toen uitgevonden?
Nu een vraag voor de straffe quizzers. In de 19de eeuw mengde ene Edmund McIlhenny zout, pepers en azijn. Maar wat had hij toen uitgevonden?
Eind jaren ‘60 was Procter & Gamble op zoek naar een manier om hun chips te verbeteren nadat klanten geklaagd hadden over gebroken en verschaalde chipjes en te veel lucht in de zak. Dus werd dit merk bedacht. Het is tegenwoordig eigendom van Kellogg, maar is nog steeds het vaakst verkochte merk van zogenaamde stapelchips. Hoe heet dit merk?
Bekijk vraagNet als de Spaanse tapas en Italiaanse antipasto, heeft de mediterrane keuken ook een naam voor kleine gerechtjes die tussendoor als aperitiefhapje of als voorgerecht gegeten worden. Enkele klassiekers zijn dolmades, falafel, hummus, taboulé en tzatziki. We zoeken de naam voor deze verzameling van hapjes?
Bekijk vraagVoor de fijnproevers onder jullie zal dit geen moeilijke vraag zijn. We zijn op zoek naar de naam van een bekende champagne en gelijknamig champagnehuis. Het bedrijf heeft haar naam te danken aan Nicole Barbe (achternaam laten we weg), die na het overlijden van haar man, jarenlang succesvol leiding gaf aan het bedrijf. Het bedrijf is gevestigd in Reims en is gericht op het gebruik van de Pinot Noir. Hoe heet dit champagnemerk?
Bekijk vraagIn november 2017 kregen we het droevige nieuws dat deze Italiaan overleden is. Wat is de naam van deze Italiaan die voor de BBC een culinaire serie maakte die ook op Canvas te zien was en van Nederlands commentaar voorzien werd door Rocco Granata?
Bekijk vraagWelke culinaire tweeling dook vorig jaar voor het eerst op in het VTM-programma "Mijn pop-uprestaurant" als anonieme recensenten? Ze runden jarenlang een sterrenrestaurant in Kortrijk. Sinds 1997 baten ze hun eigen traiteur uit.
Bekijk vraag