Het is een Amerikaanse keten van hamburgerrestaurants. Ze heeft na McDonald's en vóór Burger King de grootste omzet in die branche.
Het is een Amerikaanse keten van hamburgerrestaurants. Ze heeft na McDonald's en vóór Burger King de grootste omzet in die branche.
Welke Benedictijnermonnik wordt ten onrechte beschouwd als de uitvinder van de ‘methode Champenoise’? Hij was eigenlijk niet de uitvinder, maar bracht wel enkele heel belangrijke verbeteringen aan in het fermentatieproces die heden ten dage nog steeds gebruikt worden in de Champagnestreek. Een kleine tip : Het huis Moët & Chandon brengt zijn beste champagne op de markt onder de naam die we zoeken.
Bekijk vraagHoe heet de kooktechniek waarbij aan een warme vloeistof klontjes boter worden toegevoegd en met een garde geroerd, om zo de saus te binden en een vollere smaak te geven?
Bekijk vraagWe zoeken een synoniem voor smoren of stoven. Het is een bereidingstechniek waarbij het voedsel eerst wordt aangebraden, waarna het onder het kookpunt verder wordt gegaard. Onder welke naam is deze techniek verder nog bekend?
Bekijk vraagOp 18 april 1667 ruilden de Nederlanders Manhattan (New York) met de Engelsen tegen het onbeduidend kleine eilandje Run in de Molukken, omdat op dat eiland toen ‘s werelds duurste specerij werd verbouwd. De specerij, die als vrucht aan een boom groeit, wordt vooral in aardappel- en koolgerechten, soepen en vleesproducten gebruikt. Het vruchtvlies wordt gedroogd verkocht als foelie. Uit het geeloranje vruchtvlees worden gelei, boter en siroop gekookt. Voor welke - in oorsprong Indonesische specerij - gaf Nederland Manhattan op?
Bekijk vraagWe zoeken de naam van het restaurant dat gelegen is op de tweede etage van de Eiffeltoren in Parijs.
Bekijk vraagIedereen kent ondertussen de reeks 'Pure' van Pascale Naessens. Maar weten jullie ook hoe de reeks van Sergio Herman noemt?
Bekijk vraagHoe noemen we de term waarbij men eten instrijkt met een geklutst ei zodat het na bakken een lichte glans krijgt.
Bekijk vraag