Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Gemiddelde pubquiz vragen eten en drinken

Filter op niveau van de vragen: Alle niveaus - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Quizvraag Eten en drinken 8867

De belangrijkste producent van deze harde, ovale noot van ongeveer 2,5 centimeter is Indonesië. In de levensmiddelenindustrie gebruikt men liever de olie dan het poeder, omdat die haar smaak langer vasthoudt, gemakkelijker doseerbaar is en daarenboven geen risico op vergiftiging met aflatoxine meebrengt. Sommigen gebruiken de noot ook in koek en gebak. Vroeger werd de noot gebruikt door zeevarenden in een middel tegen verkoudheid. Welke noot zoeken we?



Quizvraag Pasta 8690



Wat is de naam van de buisvormige pastasoort die op penne lijkt, maar iets groter is en aan de uiteinden recht afgesneden. De buisjes zijn geribbeld en hun naam is afkomstig van het Italiaans woord voor getand of gestreept.



Quizvraag Wijnen, Druiven 8625



We zoeken een druivensoort, die zijn oorsprong vindt en hoofdzakelijk gekweekt wordt in het Franse Bourgondië. Ze is vooral bekend door de voornamelijk rode wijnen die er mee gemaakt worden. Het gaat om een blauw druivenras, met een compacte tros en druiven met een dunne schil. In het Duits heet het druivenras Spätburgunder, maar wat is de meer courante Franse naam? (Speetboergoender)





De drank zoals wij die nu kennen werd waarschijnlijk voor het eerst in de 17e eeuw gestookt. De eerste officiële vermelding werd gedaan in ‘Een Constelijck Destileer Boec’ in 1552. Hier werd gesproken over een recept voor aqua juniperi. Hiernaast werd de drank in de 16e eeuw verkocht als een medicijn tegen spierpijn. Al snel merkten mensen ook de prettige bijeffecten van het levenswater op, binnen een eeuw transformeerde het levenswater dan ook tot een genotsmiddel. Van welke drank wordt hier een stukje van de geschiedenis verteld?




Quizvraag Drank 8403

© Akela


Een alcoholische cocktail samengesteld uit een glas bier, waarin een tot de rand gevuld glaasje jenever op zijn kop staat. Bij het drinken komt eerst het bier en bij het kantelen van het jeneverglaasje krijgt men een golf jenever aan. Hoe noemt men deze cocktail?



Quizvraag  8384

Tegenwoordig vind met tientallen soorten ham, meestal genoemd naar de streek waarvan ze afkomstig is of naar de voeding die de varkens krijgen. Er bestaat ook een Spaanse hamsoort waarvan de naam gelinkt is aan de poten van het varken. Hoe noemt deze ham?



Quizvraag Eten en drinken 8347

Om deze crème te bereiden hebt u 1 deciliter volle room, 50 gram boter en 200 gram donkere chocolade nodig voor een standaard recept. Welke crème die gebruikt wordt als garnering van onder andere nagerechten, bedoelen we?



Quizvraag Eten en drinken 8338

Een gerecht van ossenhaas, ganzenleverpastei en fijngehakte paddenstoelen, in bladerdeeg verpakt en in de oven gegaard. Over welk gerecht, genoemd naar een Engelse hertog, hebben we het? Graag de volledige naam.




Quizvraag Eten en drinken 8322

De techniek die we zoeken om voedsel gedurende lange periode te conserveren, is uitgevonden door de Franse suikerbakker Nicolas Apert. Vlak voor zijn dood verkocht hij zijn methode aan een Zwitserse familie, die het op haar beurt doorverkocht in 1892. De koper stichtte op 1 januari 1900 samen met zijn compagnon een onderneming onder zijn naam. Geef de naam van de bekende flessen die nog steeds door dit bedrijf worden gemaakt?



Quizvraag Eten en drinken 8284

© Claude Truong-Ngoc

Deze zoete lekkernij is te vergelijken met crème brûlée of crème Catalana. Traditiegetrouw worden ze warm gegeten met kaneel en poedersuiker en een espresso. Hun karakteristieke kleurschakering krijgen ze door het bakken in de oven op een hoge temperatuur. Welke lekkernij zien we hier afgebeeld?