Van welk chips merk is dit de mascotte?
Van welk chips merk is dit de mascotte?
Eind 19de en begin 20ste eeuw emigreerde een grote groep Japanners naar het eiland Hawaii om daar op de suiker- en ananasplantages te gaan werken. Het is dus geen wonder dat de Japanse eetgewoonten onderdeel zijn geworden van de Hawaiïaanse keuken en het gerecht dat we zoeken is daar een mooi voorbeeld van. Van oudsher was het heel eenvoudig: blokjes rauwe ahi (een lokale tonijnsoort) werden geserveerd met wat Hawaiïaans zout, gehakt zeewier en geroosterde, fijngemalen noten. Zonder rijst, zonder andere extraatjes. Het is van oorsprong dus eigenlijk de wat rommelige, Hawaiïaanse versie van de strenge, pure Japanse sashimi. Het klinkt wat sobertjes, in vergelijking met de kleurige, goed gevulde gerechten die je inmiddels overal ter wereld op tafel ziet staan. Naam van het gerecht?
Bekijk vraagOm het label van “authentieke trappist” te krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. 12 bieren voldoen hieraan. Waar van één buiten Europa. Wat is de naam van de in Massachusetts gebrouwen trappist?
Bekijk vraagWe zoeken een bestanddeel van het Chinese vijfkruidenpoeder. Het wordt ook gebruikt voor de productie van het anti-griepmiddel Tamiflu. De vruchten worden gebruikt in hun geheel, of gemalen als specerij. De kruidige smaak zit in de schil van de vrucht. Het heeft een sterke geur aangezien de etherische olie grote hoeveelheden anethol bevat.
Bekijk vraagTofoe is een calorie-arm en eiwitrijk product dat alle essentiële aminozuren, mineralen als natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, zink en vitamines als B1, B2 en B3 bevat. De plaats van herkomst ligt in China. Het wordt veel gebruikt als vleesvervanger. Tofoe heeft doorgaans een witte kleur en smaakt redelijk neutraal, maar neemt gemakkelijk de smaak van andere ingrediënten over. Van welke groente is tofoe gemaakt?
Bekijk vraagNet als de Spaanse tapas en Italiaanse antipasto, heeft de mediterrane keuken ook een naam voor kleine gerechtjes die tussendoor als aperitiefhapje of als voorgerecht gegeten worden. Enkele klassiekers zijn dolmades, falafel, hummus, taboulé en tzatziki. We zoeken de naam voor deze verzameling van hapjes?
Bekijk vraagWe zoeken de traditionele, enigszins ceremoniële manier om een champagnefles te openen. Hoe noemen we deze manier van het ontkurken?
Bekijk vraag