Pubquiz vraag Cola Aldi

Cola Aldi

Het merk dat we zoeken, is de Aldi-cola. Zelfs het blikje lijkt tegenwoordig een kopie van Coca cola. Wij willen graag de naam van het huismerk dat Aldi gebruikt voor hun frisdranken.

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken de naam van een koekjesmerk van de Amerikaanse firma Nabisco, dat voor het eerst op de markt kwam in 1912. Het koekje, geïntroduceerd in 1952, bestaat uit twee ronde chocoladekoekjes met daartussen een zachte, zoete, witte vulling van crème.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Welke Benedictijnermonnik wordt ten onrechte beschouwd als de uitvinder van de ‘methode Champenoise’? Hij was eigenlijk niet de uitvinder, maar bracht wel enkele heel belangrijke verbeteringen aan in het fermentatieproces die heden ten dage nog steeds gebruikt worden in de Champagnestreek. Een kleine tip : Het huis Moët & Chandon brengt zijn beste champagne op de markt onder de naam die we zoeken.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Nutella, Kinder Suprise en Mon Chéri zijn allemaal lekkernijen die gemaakt worden door een Italiaans bedrijf dat werd genoemd naar de twee broers die het kort na de tweede wereldoorlog oprichtten. U kent de naam vast van een andere lekkernij die wordt gemaakt door deze onderneming van onder andere hazelnoten en chocolade. Hoe heet die onderneming?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Italiaans gerecht van lapjes koud kalfsvlees, bedekt met een soort van tonijnsalade of mayonaise op smaak gebracht met tonijn. U ziet ook een afbeelding

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Het gerecht dat we voor deze vraag zoeken werd aan het einde van de negentiende eeuw het nationaal gerecht van Hongarije, toen de Hongaren zochten naar symbolen van nationale identiteit om zich binnen het Oostenrijks-Hongaarse Rijk te onderscheiden van andere nationaliteiten. Het gerecht is een stoofpot van rundvlees, groenten, rode uien en kruiden.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken de Franse term van een kruidentuiltje waarbij meestal enkele blaadjes tijm, lauriertakjes en peterseliestengels samen worden gebonden, ook andere kruiden kunnen worden meegebonden en dit naar smaak. Dit tuiltje laat je dan meekoken (– trekken) in een soep, saus of gerecht.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Welke culinaire term wordt in Van Dale omschreven als ‘laten rijzen door middel van geklopt eiwit met veel lucht erin’? Het woord heeft trouwens nog andere betekenis, maar die komt dan weer uit de theaterwereld.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Alliteratie wordt vaak in de reclamewereld gebruikt. Zo kennen we allemaal ongetwijfeld de slogan van het biermerk Maes: Maten, Makkers, Maes. Misschien iets minder bekend bij ons is dat de Nederlandse tegenhanger ook een allitererend drieluik heeft als slogan. Kennen jullie deze? We zetten jullie een klein beetje op weg via de foto.

Bekijk antwoord