We zoeken een nationaal gerecht van Zwitserland dat bestaat uit geraspte aardappel die meestal in een ronde koekvorm wordt gebakken. Wat is de naam?
We zoeken een nationaal gerecht van Zwitserland dat bestaat uit geraspte aardappel die meestal in een ronde koekvorm wordt gebakken. Wat is de naam?
Een vergeten groente. Je krijgt die groenrode bladeren nooit op je bord. De smaak komt deels overeen met spinazie. De stengels kunnen verschillende kleuren aannemen: wit, geel of rozerood. Graag de naam aub.
Bekijk vraagWe zoeken een kooktechniek waarbij voedsel, meestal groente of fruit, een korte tijd wordt gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud water wordt afgespoeld zodat het kookproces wordt onderbroken. Het is ook een veelgebruikte techniek om groene groenten mooi groen te houden, maar ook voor het conserveren van levensmiddelen. Hoe heet deze kooktechniek?
Bekijk vraagOm cognac genoemd te mogen worden dient de drank aan een aantal voorwaarden te voldoen:
Een aperitiefje op het San Marco plein in Venetië, terwijl je op je smartphone een boek van 300 pagina's kan uitlezen op een uurtje. Wat is de naam van zowel de app waarmee dat mogelijk is, als de typische aperitief in Venetië, bestaande uit een likeur (liefst aperol), bronwater en prosecco of wijn, af te werken met een schijfje citrus of een olijfje.
Bekijk vraagDit drankje is een roodgekleurd shotje dat, vooral in Nederland, vaak gedronken wordt tijdens uitgaan in kroegen, discotheken en clubs. Het is ook bekend van de slogan "Let the duck out!". Het drankje zit in een glazen flesje van 20 ml met gele dop. Het is gemaakt van onder andere rode wodka en guarana en bevat 10% alcohol. Hoe heet het?
Bekijk vraagIk ben op zoek naar de naam van volgend Italiaans vleesgerecht. De basis van het gerecht is kalfschenkel, dat gestoofd wordt met onder meer uien, wortel en bleekselderij. Het gerecht wordt daarna afgemaakt met peterselie, gehakte knoflook en citroenrasp. Wat is de naam van dit gerecht, dat doorgaans geserveerd wordt met risotto?
Bekijk vraagWelke Griekse alcoholische drank met een alcoholpercentage van tussen de 37,5 en 44 procent en een sterke anijssmaak, heeft sinds 2006 binnen de Europese Unie de status van beschermde oorsprongsbenaming?
Bekijk vraag