Van welke in 2007 overleden Brit is de biergids 'The Great Beers of Belgium'?
Van welke in 2007 overleden Brit is de biergids 'The Great Beers of Belgium'?
Wat is de naam van het blond bier dat gebrouwen wordt door Brouwerij Bockor in Bellegem, een deelgemeente van Kortrijk? Het is genoemd naar de stichter van de brouwerij, meneer Vander Ghinste, en won de laatste jaren verschillende prestigieuze prijzen.
Bekijk vraagDit type bier met uitgesproken smaak van hop werd voor het eerst gebrouwen in Engeland in de 19de eeuw, maar vinden we vandaag ook meer en meer in de Belgische winkelrekken terug. Waarvoor staat de afkorting “IPA”? We vinden deze term voor het eerst terug in een advertentie in de Sydney Gazette and New South Wales Advertiser in 1829.
Bekijk vraagAnno 2016 zijn er 13 bieren die de naam trappist mogen dragen. Welk trappist wordt er, naast Zundert, ook in Nederland gebrouwen?
Bekijk vraagEen biervraagje. We zijn op zoek naar een een donker Belgisch bier van hoge gisting (10,5°) gebrouwen door Brouwerij Van Steenberge te Ertvelde. In 1998 bekroonde het American Tasting Institute het bier tot beste bier ter wereld. Kenmerkend is het witte ondoorzichtige flesje. Welk biermerk zoeken we?
Bekijk vraagWe zijn op zoek naar een biersoort. Ze wordt gekenmerkt door een donkerbruine tot zwarte kleur en een enigszins branderig bittere smaak door het gebruik van gebrande of geroosterde mout. Er bestaan zowel hooggegiste als laaggegiste varianten. De biersoort is een variant van de biersoort porter, die in mindere mate dezelfde kenmerken bezit. Een Iers voorbeeld is Guinness, een Belgisch: Hercule van de brouwerij van Quintine. Hoe noemen we deze donkere biersoort?
Bekijk vraagWe zoeken de naam van een biersoort die zijn oorsprong vindt in de provincie Henegouwen. Dit bier werd oorspronkelijk door de boeren gebrouwen in de winter om gedronken te worden op het ogenblik van de oogst. Een van de oudste van deze bieren wordt nog steeds gebrouwen in Brouwerij Dupont te Tourpes. Naam graag van deze biersoort.
Bekijk vraagDit bier is de oudste onder de huidige biersoorten en wordt vooral nog gebrouwen in de Zennevallei. Vandaag wordt ze voornamelijk als grondstof gebruikt voor bieren die gezoet of hergist worden, zoals een geuze of een kriek. Deze biersoort is trouwens een door de Europese Unie erkende en beschermde gegarandeerde traditionele specialiteit. Graag de naam van deze biersoort.
Bekijk vraagIn de Middeleeuwen was bier één van de meest genuttigde dranken in Europa. Vanwege het feit dat de drank tijdens het productieproces verhit moest worden, bevatte het gerstenat namelijk minder schadelijke bacteriën dan water, en was daarmee dus gezonder. Naar schatting dronk de gemiddelde Belg tegen het einde van de middeleeuwen dan ook maar liefst 275 tot 300 liter per jaar. Wel moet daarbij vermeld worden dat men in de middeleeuwen het bier vaak thuis brouwde, waardoor het slechts een zeer laag alcoholpercentage bevatte. Dit in tegenstelling met dit biertje gebrouwen in De Kluis te Hoegaarden. Het bier kent een hoge gisting en hergisting op fles en heeft een alcoholpercentage van 8,7%. Sinds 2012 heeft AB Inbev, gezien de toegenomen vraag naar zware blonde bieren, dit bier terug op de markt gebracht. Hoe heet dit bier waarvan we hier een fles met passende afbeelding zien.
Bekijk vraag