Welke culinaire tweeling dook vorig jaar voor het eerst op in het VTM-programma "Mijn pop-uprestaurant" als anonieme recensenten? Ze runden jarenlang een sterrenrestaurant in Kortrijk. Sinds 1997 baten ze hun eigen traiteur uit.
Welke culinaire tweeling dook vorig jaar voor het eerst op in het VTM-programma "Mijn pop-uprestaurant" als anonieme recensenten? Ze runden jarenlang een sterrenrestaurant in Kortrijk. Sinds 1997 baten ze hun eigen traiteur uit.
We zoeken het enige trappistenbier dat buiten Europa gebrouwen wordt, nl. in de Saint Joseph’s Abbey in de Verenigde Staten. Tot 2013 overleefden de monniken aldaar van confituur en marmelades, maar in de zoektocht naar nieuwe inkomsten brachten ze een bezoek aan enkele Belgische trappistenbroeders, en ontwikkelden ze hun eigen trappist. Wat is de naam van deze trappist?
Bekijk vraag250 gram bloemsuiker en 4 eiwitten, meer heb je niet nodig om dit dessert te maken. Althans volgens Libelle Lekker. Bij Njam! doen ze het met suiker én poedersuiker. Piet Huysentruyt voegt er nog wat maïszetmeel aan toe. Welk dessert kan je met deze ingrediënten maken?
Bekijk vraagVoor deze vraag gaan we op zoek naar een Italiaans klassieker die zijn oorsprong kent in Milaan. De basis van het gerecht zijn kalfsschenkels die met onder andere uien, wortels en bleekselderij worden gestoofd in witte wijn. Een echte Italiaan zou het hierbij laten, maar vaak worden er in onze contreien ook nog tomaten aan toegevoegd. Het gerecht wordt meestal geserveerd met risotto of pasta en wordt afgewerkt met gremolata.
Bekijk vraagVoor deze vraag zoeken we de naam van een grote Italiaanse worst gemaakt van fijngesneden of fijngehakt verhit varkensvlees. De worst bevat ten minste 15% blokjes varkensvet, doorgaans het harde vet van een varkensnek. De herkomst van de worst ligt in Bologna. Het vlees wordt gekruid met onder meer zwarte peper, mirtebessen en pistache.
Bekijk vraagU bestelde misschien net een portie gemengd of misschien een soep die werd klaar gemaakt met groentenbouillon omdat u mee doet aan 40 dagen zonder vlees. Vegetariër, veganist of flexitariër. Wat is de naam voor de mensen die geen vlees eten, maar wel vis, ei en zuivel?
Bekijk vraagIn 1898 waren twee broers ervan overtuigd dat een gezond dieet met granen dé manier was om seksuele driften te voorkomen en zo masturbatie te vermijden. Op een dag vergat William echter een pot tarwe van het vuur te halen, waardoor die hard werd. De broers probeerden de tarwe toch uit te rollen, met de bekende graanvlokken als resultaat. Wij willen graag de familienaam van beide broers.
Bekijk vraagBij het koken heb je vaak veel benodigdheden nodig. Weten jullie ook de naam van onderstaand kookgereedschap?
Bekijk vraagWe verkopen het niet want dan zou het maar al te makkelijk zijn. De merknaam die we zoeken is een Mexicaans biermerk van brouwerij Grupo Modelo (eigendom van AB InBev). Het heeft een alcoholpercentage van 4,5% en heeft een lichte kleur. Door een beperkt gebruik van hop heeft het bier een neutrale smaak, iets wat in de Verenigde Staten, LatijnsAmerika, Canada en Europa wordt gecompenseerd door het te serveren met een stukje citroen of limoen in de flessenhals. Welk bier(merk) zoeken we?
Bekijk vraag