Pubquizvragen films

438 resultaten

succesvolle film van 1988

Deze film was een van de best bezochte en meest succesvolle films van 1988 en won vier Oscars. Het hoofdpersonage is gebaseerd op Kim Peek en Leslie Lemke, verstandelijk beperkte mannen met savantsyndroom. Geef de titel.

Goed zo !
regisseur Frankenweenie

De hond Sparky van het jongentje Victor Frankenstein wordt op een dag op straat doodgereden. Victor leert hierna op school over de elektrische impulsen in spieren en krijgt het idee om zijn hond via elektriciteit terug tot leven te wekken. Dat is de samenvatting van een Amerikaanse zwart-witfilm uit 1984. Welke regisseur, bekend om zijn donkere humor, regisseerde Frankenweenie?

Goed zo !
Amerikaanse romantische thrillerfilm uit 1955

Wat is de naam van de Amerikaanse romantische thrillerfilm uit 1955, geregisseerd door Alfred Hitchcock, met Cary Grant en Grace Kelly in de hoofdrollen. De film speelt zich af aan de Franse Rivièra en gaat over een voormalige inbreker die op jacht is naar een dief die zijn stijl kopieert. Graag de titel van deze film.

Goed zo !
grondleggers van de Nouvelle Vague
© Gary Stevens

In september 2022 overleed één van de grondleggers van de Nouvelle Vague op 91-jarige leeftijd. Zijn film ‘À bout de souffle’ uit 1960 wordt als een mijlpaal in de filmgeschiedenis gezien. Hij brak toen immers met allerlei conventies door zich te laten beïnvloeden door de Amerikaanse gangsterfilms, door zijn ruwe montage en door met een laag budget te werken. Wat is zijn naam?

Goed zo !
echte familienaam van Nicolas Cage

Ook bij deze man zit het in de familie, al kan je niet zeggen dat hij er van geprofiteerd heeft. Hij veranderde immers vroeg in zijn carrière zijn naam en koos voor de artiestennaam Cage, naar stripboekheld Luke Cage. Hij wou er niet van beschuldigd worden dat hij zou profiteren van zijn bekende familienaam. Zijn nonkel is immers een bekend regisseur die verschillende Oscars won. Wat is de echte familienaam van Hollywoodacteur Nicolas Cage?

Goed zo !
Ant-Man 2023
© Walt Disney Studios Motion Pictures

In februari 2023 kwam er een nieuw film uit van de An-Man reeks uit de Marvel Comics. De film wordt geregisseerd door Peyton Reed. We horen graag de volledige titel van deze film.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 8803

Hamburg in de jaren ‘70. De seriemoordenaar Fritz Honka boezemt angst in bij de inwoners van de grootstad. Hij vermoordt vier prostituees wier lichaam hij in verminkte staat achterlaat. Deze film uit 2019, geregisseerd door Fatih Akin, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Heinz Strunk,op zijn beurt gebaseerd op waargebeurde feiten. Naam graag van deze Frans-Duitse inzending die naast de Gouden Beer greep tijdens het internationaal filmfestival van Berlijn.

Goed zo !
koninkrijk waarover Elza regeert

De films Frozen (uit 2013) en Frozen II (uit 2019) waren een gigantisch kassucces voor Walt Disney. Als u kinderen heeft die in dit millennium geboren zijn of u bent zelf een grote fan, kent u ongetwijfeld de naam van het koninkrijk waarover Elza regeert. Dat kan u neerpennen als antwoord op deze vraag.

Goed zo !
Japanse film uit 1954 van regisseur Akira Kurosawa

Deze Japanse film uit 1954 van regisseur Akira Kurosawa wordt algemeen beschouwd als één van de invloedrijkste films ooit gemaakt. In deze film groeien dorpelingen steeds dichter toe naar de samoeraikrijgers die zij hebben ingehuurd om hen te beschermen tegen een groep bandieten. De bekendste remake van deze film, maar dan in de setting van het Wilde Westen, is wellicht ‘the magnificent seven’ van regisseur John Sturges. Welke film zoeken wij?

Goed zo !
Amerikaanse superheldenfilm uit 2021
© IMP Awards / 2021 Movie Poster Gallery

Een strijder wordt verwelkomd door een oude Japanse clan, nadat hij het leven heeft gered van hun troonopvolger. Bij aankomst in Japan leert hij vechten als een ninja-krijger en biedt de clan hem een tweede thuis. Dat is in het kort het verhaal van een Amerikaanse superheldenfilm uit 2021 die is gebaseerd op Hasbro's G.I. Joe mediafranchise en die dient als een oorsprongsverhaal voor het titelpersonage. Hoe heet de film?

Goed zo !
acteur Stand by Me
© Alan Light

Deze acteur werd al op jonge leeftijd een ster door zijn rol in twee succesvolle films: Stand by Me en The Mosquito Coast. Op 17-jarige leeftijd werd hij genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in Running on Empty. Daarna was hij nog te zien in Indiana Jones and the Last Crusade waarin hij Indiana Jones als tiener vertolkte. Jammer genoeg stierf hij in 1993 reeds op 23-jarige leeftijd. We vragen de naam van deze acteur, die ook een broer heeft die eveneens een onderscheiden acteur is.

Goed zo !
Daniel Craig
© The Royal Navy

In september 2021 kwam James Bondfilm No Time to Die uit, na meermaals uitgesteld te zijn. Het zal normaal gezien de laatste keer geweest zijn dat Daniel Craig de superspion vertolkte. In hoeveel Bondfilms speelde hij 007?

Goed zo !
Space Jam: A New Legacy
© Warner Bros.

In 2021 kwam het vervolg uit op Space Jam uit 1996. Space Jam: A New Legacy is een Amerikaanse liveaction / geanimeerde komische sportfilm. Welke basketbalspeler speelt hierin de hoofdrol?

Goed zo !
filmklassieker Michael Mann

We zoeken de titel van een filmklassieker uit 1995 van Michael Mann. De film gaat over een meesterdief, gespeeld door Robert De Niro. Zijn tegenspeler is Al Pacino. Welke titel zoeken we?

Goed zo !
computeranimatiefilm 2009

Wat is de naam van deze Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2009, geproduceerd door Pixar Animation Studios en gedistribueerd door Walt Disney Pictures. Het is de tiende lange speelfilm van Pixar.

Goed zo !