Welke kleur heeft Coca Cola wanneer er geen kleurstof zou inzitten?
Welke kleur heeft Coca Cola wanneer er geen kleurstof zou inzitten?
Het stukje vlees dat we zoeken komt van de eerste vijf a zes ribben van het rund, dat ook wel rib rack wordt genoemd. De rest van de ribben is voor de entrecote. Het zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende en het is zachter dan dat van de lende. Er zit een duidelijke vetstructuur in het vlees die zorgt voor meer smaak. De rib-eye op je bord is hetzelfde stuk dood rund maar dan zonder de rib eraan. Hoe noemen wij en de Fransen deze rib eye met been?
Bekijk vraagDeze van oorsprong Russische saus bestaat uit uiringen en champignons, die gebakken worden en daarna geblust met wodka (of wat dacht u). Kruiden met peper, zout en (veel) paprikapoeder, en dan nog een flinke scheut room erbij. Heerlijk bij steak, maar ook bij kip en zelfs bij gehaktballetjes. Welke pittige saus zoeken we?
Bekijk vraagBucht van den aldi omschreef CPEX het. Deze candybar gevuld met pinda’s en karamel, omgeven door chocolade doet ons sterk denken aan de Snickers. Onder welke naam brengt Aldi hun Snickers op de markt?
Bekijk vraagWe zoeken de naam van een saus afkomstig uit het zuiden van Mexico. De ingrediënten zijn naast krokodillenpeer vaak ook tomaat, ui en/of knoflook, sap van een limoen of citroen, jalapeñopepers, korianderblad en verschillende andere kruiden. Het wordt meestal gegeten met tortilla's en tortillachips, maar kan worden toegevoegd aan vrijwel elk Mexicaans gerecht
Bekijk vraagHet is de enige druif die wordt gebruikt bij de productie van Beaujolais-wijn. De naam is afkomstig van een gehucht bij Puligny-Montrachet in Bourgondië. Hij heeft zich perfect aangepast aan de granietachtige bodem van de Beaujolais-streek. De soort brengt blauwe druiven voort met wit sap, zacht en fruitig. De wijn kan jong gedronken worden. Welke druivensoort?
Bekijk vraagAls het dan toch een beetje anders moet, dan kon de Aldi hier niet ontbreken. Hoe heet het Aldi alternatief van Twix?
Bekijk vraagEen kooktechniek die wordt toegepast bij de bereiding van verschillende gerechten is het roeren van een crème tot voor het kookpunt. De bedoeling is om bepaalde smaak- en structuureigenschappen te behouden, die bij het koken verloren zouden gaan. Over welke kooktechniek hebben we het?
Bekijk vraag