Pubquiz vraag 1802 Strips

Quizvraag Stripreeks 1802

We zoeken een stripreeks die geschreven wordt door Jean Van Hamme en getekend door William Vance. De eerste publicatie Zwarte Vrijdag verscheen in 1984 bij Dargaud, dat nu nog steeds de uitgeverij is.

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Strips

Quizvraag Strips

Deze strip was lange tijd te zien in het kinderweekblad Zonneland. Wat is de naam van deze luilak die niet anders deed dan spieken?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

We zoeken een Nederlandse strip van Gerrit de Jager en Wim Stevenhagen, bekend als het duo Prutswerk. De personages zijn de zogenaamde hoeksteen van de samenleving. De strip verscheen onder andere in Het Parool en in Nieuwe Revu. Welke stripreeks zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Voor deze vraag zoeken we een fictief land. Het is het land waar Dagobert Duck naartoe gaat als hij meent dat hij daar zijn rijkdom kan vergroten, bijvoorbeeld door het vinden van een schatkaart. Welk land zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

In 2019 kwam een zoveelste spin-off van een bekende stripreeks uit. Enigma, het eerste album, gaat over de avonturen van een bekende professor tijdens de tweede wereldoorlog. Wij willen graag de titel van de reeks, tevens de naam van het hoofdpersonage?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Wat is de naam van deze strip?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Om stripheld te worden ben je best ook met 2. zo heb je Jommeke en Filiberke, Suske en Wiske, Asterix en obelix, blake and mortimer. Dat had ook scenarist Raoul Cauvin begrepen. Onze landgenoot bedacht 'De blauwbloezen' waarin 2 Cavaleristen allerlei avonturen beleven. Wat zijn hun namen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Deze stripreeks is een van de bekendste realistische westernstrips. Het is een creatie van Jean-Michel Charlier, die we ook kennen van Buck Danny en tekenaar Jean Giraud. De reeks begon in 1963 en talloze albums, een verfilming en twee spin-offs later verscheen het voorlopig laatste album in 2005. Hoe heet deze reeks?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

In een strip van 9 augustus 1951 ging Snoopy op zijn achterpoten lopen en lag hij voor de eerste keer bovenop zijn hondenhok. Maar wie is het baasje van Snoopy?

Bekijk antwoord