Pubquiz vraag 1923 Taal

Quizvraag Taal 1923

Fazant lijkt helemaal niet op een fazant (of misschien toch een beetje), de mensen zijn hem zo beginnen noemen na een verdienstelijke -edoch mislukte- poging van Kristof Van Damme om zijn achternaam –Bossant- uit te spreken. Hoe heet de wetenschap die zich bezighoudt met het bestuderen van de herkomst van woorden?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Taal

Quizvraag Taal

In Vlaanderen spreken we van spek, in Engeland spreken we van marshmallow. Wij zoeken echter naar het Franse benaming voor deze sponsachtige lekkernij uit suikerwerk. Je kent de benaming waarschijnlijk het best van snoepgoed in de vorm van een Mariabeeld. Wat is het Franse woord voor marshmallow?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Wat is de laatste letter van het Griekse alfabet?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Spanje heeft zoals meerdere Europese landen, meerdere officiële regionale talen. Er zijn ook twee niet-officiële waaronder het Asturisch. Wij zoeken die andere niet-officiële taal welke door ongeveer 10.000 mensen gesproken wordt.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Wij zoeken het Indonesische woord voor banaan.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Personen die vaak in de luie zetel liggen, nemen ook graag een kortere weg. Een niet-officieel fiets- of wandelpad dat onbewust door gebruikers van de reguliere fiets- en wandelpaden in de loop van de tijd wordt gecreëerd heet een afstekertje. Maar wat is de meer gangbare naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

De taal die we zoeken is door de Poolse taalkundige Lejzer Zamenhof ontworpen. Deze is speciaal ontworpen om mensen uit verschillende culturen met elkaar te laten communiceren. Welke taal had als doel wereldwijd verspreid te raken, maar wordt momenteel door bijna niemand gesproken?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

De Duitse taal kan nogal hard klinken, zo zijn er heel wat voorbeelden. Een klassieker is wellicht de vertaling van een vlinder. Een vlinder is een mooi sierlijk dier en zo klinkt het ook in het Nederlands. In het Duits daarentegen klinkt het heel wat harder, kent u de vertaling van een vlinder in het Duits?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Hoe verwijzen onze Franstalige landgenoten naar één van onze bekendste nationale symbolen, een 58 cm groot ventje op een sokkel die zich bevindt aan de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, niet ver van de Grote Markt in Brussel?

Bekijk antwoord