Pubquiz vraag 2038 Kunst

Quizvraag Schilders Schilderij 2038

De geboorte van Venus hangt in de Uffizi galerij in de Italiaanse stad Florence. Het schilderij is vervaardigd met tempera op canvas en meet 172,5 cm bij 278,5 cm. Het beeldt de godin Venus uit die oprijst uit de zee als een volgroeide vrouw, zoals deze beschreven wordt in de Griekse mythologie. Van wiens hand is dit kunstwerk?

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Schilders

Quizvraag Kunst

Wie maakte het kunstwerk "Cafe Table with Absinth" in 1887?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

We zoeken een Israëlische kunstschilder die begin jaren '70 van de 20ste eeuw wereldfaam verwierf met zijn optredens, waarin hij een aantal van zijn vermeende capaciteiten als 'paranormaal begaafd persoon' tentoonspreidde. Zijn bekendste gimmick is het buigen van lepels: puur op mentale kracht, dus vrijwel zonder er fysieke kracht op uit te oefenen. Hoe heet hij?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Dit schilderij is van een Nederlands schilder, geboren rond 1450 en overleden rond 1515. Hij behoorde tot de Noordelijke renaissance en zijn bijnaam is 'De duivelkamer'. Desondanks dat hij veel werkte voor het Brusselse Hertogelijk Hof, is er van hem zéér weinig bekend. Over welke schilder gaat het hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Deze uit Holland afkomstige kunstschilder (1455-1523) vestigde zich in Brugge en groeide uit tot een van de grote meesters van de Vlaamse Primitieven. Hij ontleende motieven en soms composities aan andere meesters als Van Eyck, Van der Weyden, Van der Goes en Memling. Daarom wordt hij weleens de laatste van de Vlaamse Primitieven genoemd, maar dit doet hem eigenlijk onrecht. Hij was de vernieuwer van zijn tijd die nieuwe thema's en nieuwe voorstellingen van bestaande thema's introduceerde vóór zijn tijdgenoten Quinten Metsijs en Joos van Cleve dat deden. U ziet één van zijn werken, het tweeluik Het Oordeel van Cambyses, dat in het Groeningemuseum te vinden is. Zijn naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Welke Italiaanse schilder die leefde van 1571 tot 1610 schilderde dit tafereel?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

We zoeken de naam van een Duits schilder en graficus waarvan jullie op het scherm twee werken ziet. Hij doorliep gedurende de periode 1910-1933 verschillende belangrijke moderne kunststromingen zoals het expressionisme, dadaïsme, Nieuwe Zakelijkheid en realisme.

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Wie schilderde het doek Victory Boogie Woogie?

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Welke Mexicaanse schilder was vooral bekend om haar zelfportretten, waaronder 'Zelfportret met Doornen Halsketting en Kolibrie'?

Bekijk antwoord