Pubquiz vraag 2123 Eten en drinken

Quizvraag Kooktermen 2123

We zoeken een culinaire vakterm voor het in blokjes snijden van alles wat eetbaar is. Vaak worden de blokjes even in boter, vet of olie bruin gebraden, als onderdeel van garnituur.

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Kooktermen

Quizvraag Eten en drinken

Door spoelen in de kookplaat wordt er een magnetisch veld gecreëerd. Hierdoor gaat er een wervelstroom door de pan bodem lopen, die door de weerstand van de bodem wordt omgezet in warmte. Dit wordt 1 van de veiligste manieren van koken genoemd. Welke vorm van koken zoeken we hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Hoe heet de kooktechniek waarbij aan een warme vloeistof klontjes boter worden toegevoegd en met een garde geroerd, om zo de saus te binden en een vollere smaak te geven?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Een sausbasis bestaande uit azijn, witte wijn, sjalotten, dragonstengels, bouquet garni en peperbolletjes en is uitgevonden door de Brusselaar Vedy. Hoe noemt deze basissaus welke gebruikt wordt voor veel botersausen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken een keukenterm waarbij we groenten (vooral tomaten) onderdompelen in kokend water, vervolgens verfrissen en dan gemakkelijk kunnen pellen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken een woord van 13 letters. Het gaat om een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevig voedsel vernietigt door het kort te verhitten zonder het product zelf te beschadigen. Het proces is naar zijn uitvinder genoemd, wat zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken een techniek waarbij men grote stukken vlees of gevogelte, op een bed van groenten en kruiden bij een temperatuur tussen de 140 en 160 ºC braad. Hete geklaarde boter wordt ruimschoots over het vlees uitgegoten, waarna een langdurig garingsproces in de oven volgt.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken een synoniem voor smoren of stoven. Het is een bereidingstechniek waarbij het voedsel eerst wordt aangebraden, waarna het onder het kookpunt verder wordt gegaard. Onder welke naam is deze techniek verder nog bekend?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

We zoeken een term dat een aan barderen verwante techniek is. Beide kooktechnieken maken gebruik van spek. Bij deze techniek wordt het spek in het ingrediënt geregen. Met name mager vlees is geschikt voor deze techniek. Welke kookterm zoeken we?

Bekijk antwoord