We zoeken een culinaire vakterm voor het in blokjes snijden van alles wat eetbaar is. Vaak worden de blokjes even in boter, vet of olie bruin gebraden, als onderdeel van garnituur.
We zoeken een culinaire vakterm voor het in blokjes snijden van alles wat eetbaar is. Vaak worden de blokjes even in boter, vet of olie bruin gebraden, als onderdeel van garnituur.
We zoeken een term dat een aan barderen verwante techniek is. Beide kooktechnieken maken gebruik van spek. Bij deze techniek wordt het spek in het ingrediënt geregen. Met name mager vlees is geschikt voor deze techniek. Welke kookterm zoeken we?
Bekijk vraagDoor spoelen in de kookplaat wordt er een magnetisch veld gecreëerd. Hierdoor gaat er een wervelstroom door de pan bodem lopen, die door de weerstand van de bodem wordt omgezet in warmte. Dit wordt 1 van de veiligste manieren van koken genoemd. Welke vorm van koken zoeken we hier?
Bekijk vraagEen culinaire bereidingswijze waarbij men vloeibaar voedsel mengt met gelatine en het mengsel opspuit met lachgas. Hoe noemt men dat zo een luchtig schuim vormt, zonder room of eieren?
Bekijk vraagWe zoeken een techniek waarbij men grote stukken vlees of gevogelte, op een bed van groenten en kruiden bij een temperatuur tussen de 140 en 160 ºC braad. Hete geklaarde boter wordt ruimschoots over het vlees uitgegoten, waarna een langdurig garingsproces in de oven volgt.
Bekijk vraagWe zoeken een synoniem voor smoren of stoven. Het is een bereidingstechniek waarbij het voedsel eerst wordt aangebraden, waarna het onder het kookpunt verder wordt gegaard. Onder welke naam is deze techniek verder nog bekend?
Bekijk vraagHoe noemt men in keukentermen een met olie ingewreven stuk bakpapier of aluminiumfolie waarin kleine stukken vlees of vis, met eventueel toevoeging van groenten of fruit in de oven worden gegaard?
Bekijk vraagEen kooktechniek die wordt toegepast bij de bereiding van verschillende gerechten is het roeren van een crème tot voor het kookpunt. De bedoeling is om bepaalde smaak- en structuureigenschappen te behouden, die bij het koken verloren zouden gaan. Over welke kooktechniek hebben we het?
Bekijk vraagWe zoeken een keukenterm waarbij we groenten (vooral tomaten) onderdompelen in kokend water, vervolgens verfrissen en dan gemakkelijk kunnen pellen.
Bekijk vraag