Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 2699 Taal

Quizvraag Taal 2699Vlamoverslag is een term in de brandbestrijding waarmee het plotseling ontbranden van een hete rookgaslaag wordt bedoeld. Welke Engelse term gebruiken we hiervoor?
Pubquiz vragen over Taal

Quizvraag Taal
Ik ben op zoek naar een Engelse term voor het smokkelen van alcoholische drank die vooral gebruikt werd in de jaren 1920 in de periode van de Amerikaanse drooglegging. Heden ten dage wordt deze term echter vooral gebruikt in de muziekindustrie voor een onofficiële opname, die vaak tegen de wil van artiest of platenfirma op de markt verschijnt. Meestal zijn dit illegale liveopnames van concerten of ongebruikte/alternatieve versies van studiotracks. Welke Engelse term zoeken we?
Quizvraag Taal
Ook de Franse taal heeft nog een toekomst, ‘le futur’ hoor ik jullie denken, maar welke futur vinden we in deze wel heel toepasselijke zin?

Nous allons boire un verre.
Quizvraag Taal
Wij zoeken het Indonesische woord voor banaan.
Quizvraag Taal
Goodbye is een groet die we gebruiken bij een afscheid. De groet wordt vaak verkort tot bye, of wat informeler tot bye-bye. Wat weinigen misschien weten is dat het een samentrekking is van een vier woorden tellende zin. Welke 4 woorden zoeken we?