Pubquiz vraag 3066 Mythologie

Quizvraag Goden Noorse goden 3066

We zoeken de naam van de strijdgodinnen uit de Noordse mythologie. Deze diensters of dochters van Odin werden oorspronkelijk afgebeeld als grimmige heksen die op de rug van hellehonden gevallen krijgers meenamen naar het Walhalla. Later werden ze vaak afgebeeld als mooie maagden op gevleugelde paarden. Naam graag van deze dames, tevens de titel van een opera van Richard Wagner.

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Goden

Quizvraag Mythologie

Hij is een god in de Egyptische mythologie en werd afgebeeld als een jakhals of als een mens met het hoofd van een jakhals. Een jakhals is een aaseter, en waarschijnlijk zou de associatie met dit dier eerder geweest zijn om de doden te beschermen tegen de vernietiging. Hoe luidt de naam van deze Egyptische god?

Bekijk antwoord

Quizvraag Mythologie

We zoeken de vijfletterige Germaanse naam van de moeder van Thor, de aardgodin die verwant is aan Gaia. Haar Noorse naam is Jörd.

Bekijk antwoord

Quizvraag Mythologie

Deze godin is van zeer grote betekenis in de Griekse mythologie. Ze is de godin van onder andere de liefde, de schoonheid, de seksualiteit en de vruchtbaarheid. Sommigen beschouwen haar ook als de godin van het evenwicht. Ze is voortgekomen uit de Fenicische godin Astarte, maar door de Grieken zo naar hun aanleg en behoeften hervormd, dat zij een echt Griekse godin is geworden. Graag haar naam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Mythologie

Wie is de Griekse god van de noordenwind?

Bekijk antwoord

Quizvraag Religie

We zoeken een god uit het Hindoeïsme. Deze god is de god die staat voor de schepper en tegelijkertijd ook voor de vernietiging. Welke god zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Mythologie

We zoeken de naam van de Griekse godin van de dageraad. Ze was de dochter van de titanen van het licht, Hyperion en Theia, en de zus van zonnegod Helios en maangodin Selene.

Bekijk antwoord

Quizvraag Mythologie

Wie is de god van donder en oorlog in de Noordse en Germaanse mythologie? Hij was een zoon van Odin en de aardgodin Fjorgyn.

Bekijk antwoord

Quizvraag Religie

Deze figuur is de belangrijkste godheid in het zoroastrisme. Hij vertegenwoordigt de goddelijke kracht van het goede. Hij staat synoniem voor licht en waarheid, en woont in de hemel met zijn zeven Anesja Spentar, de onsterfelijke heiligen. Naam graag van deze godheid.

Bekijk antwoord