Pubquiz vraag 3835 Strips

Quizvraag Strips 3835

Het vorm geven van zwarte pagina’s in de geschiedenisboeken is niet steeds evident. Al slaagt Art Spiegelman met zijn stripreeks over de ervaringen van zijn Joodse vader tijdens de holocaust in dit opzet. Zijn stripreeks wordt alom geprezen omwille van zijn uniek en baanbrekend karakter. Zo worden de joden, Duitsers, Polen en Amerikanen achtereenvolgens afgebeeld als muizen, katten, varkens en honden. De visuele metafoor verwijst oa naar Hitlers ontmenselijking van de joden door ze als ongedierte te bestempelen. Maar wat is de toepasselijke naam van deze stripreeks?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Strips

Quizvraag Strips

We zoeken een personage. Zijn echte naam is Scott Summers. Hij is een fictieve superheld uit de strips van Marvel Comics, en de veldleider van de X-Men. Hij was een van de originele vijf X- Men leden en verscheen voor het eerst in X-Men #1 (September 1963). Hij is een mutant met de gave om energiestralen af te schieten vanuit zijn ogen, de zogenaamde “optische stralen”. Hij heeft echter geen controle over deze gave, waardoor zijn ogen constant deze stralen produceren en hij altijd een speciale bril moet dragen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

We zoeken de naam van deze stripreeks? De strip gaat over een beertje dat samen met zijn vaste vrienden Schildje de schildpad, Pel de pelikaan en Pingo de pinguïn avonturen beleeft op zijn boot, de Mary. Ook 'de admiraal', een recht oplopende zeehond is steeds van de partij.

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

In 1996 werd deze Frans-Belgische stripreeks van Jean Van Hamme en Francis Vallès door de RTBF bewerkt tot een televisiereeks. De reeks vertelt in acht albums het verhaal van de Steenforts, een familie van bierbrouwers die gedurende enkele generaties gevolgd wordt. Wat is de naam van deze reeks?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

In welk avontuur van Asterix en Obelix verschijnt het hondje Idefix voor het eerst?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Voor de eerste vraag zijn we op zoek naar een cartoon van Mark Retera. De hoofdpersoon, naar wie de strip vernoemd is, heeft een hekel aan kabouters, smurfen en in het bijzonder Getuigen van Jesmurfa. Hij is in de strip onder meer: broekenverkoper, leraar, dierenverzorger, kapitein, kapper, wijkagent en middeleeuws kasteelheer. Hoe heet deze plompe stripfiguur die ons steevast voorziet van droge humor?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Deze strip was lange tijd te zien in het kinderweekblad Zonneland. Wat is de naam van deze luilak die niet anders deed dan spieken?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Voor deze vraag gaan we even terug naar onze kindertijd. Dit sympathieke dier dat jullie hier op de foto zien, dook voor het eerst op in de stripverhalen van Robbedoes en Kwabbernoot. Dit debuut bleek zo’n succes te zijn, dat André Franquin er een eigen stripreeks aan weidde. Het dier spreekt enkel en alleen maar de Houba taal en steekt heel wat fratsen uit. Welk fictief wezen zoeken we hier ?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Wat is de titel van dit album van Kiekeboe? Het werd o.a. In november 2014 door de radio 1 luisteraars verkozen tot beste stripalbum.

Bekijk antwoord