Wat is de culinaire term voor zeer fijn gesneden groenten, vlees, vis of gevogelte, meestal in lange dunne staafjes?
Wat is de culinaire term voor zeer fijn gesneden groenten, vlees, vis of gevogelte, meestal in lange dunne staafjes?
We zoeken de naam van een geconcentreerd mengsel van vet en proteïnen dat gebruikt wordt als een compacte en volwaardige voeding. Het werd uitgevonden door de inheemse volkeren van Noord-Amerika. De specifiek gebruikte ingrediënten waren meestal datgene wat beschikbaar was: het vlees was vaak bizon, wapiti, eland of een ander hert. Fruit zoals veenbessen en Saskatoon bessen werd soms toegevoegd. Wat is de naam?
Bekijk vraagEen culinaire bereidingswijze waarbij men vloeibaar voedsel mengt met gelatine en het mengsel opspuit met lachgas. Hoe noemt men dat zo een luchtig schuim vormt, zonder room of eieren?
Bekijk vraagWe zoeken de vrucht van een meloenboom. De vrucht wordt ook wel “boommeloen” genoemd. De vruchten groeien aan de stam van de boom. De boom komt oorspronkelijk uit Mexico en kan tot zes meter hoog worden. De stam is hol, de bladeren zijn groot en vingervormig. De vrucht is rond tot ovaalvormig en circa 20 cm lang.
Bekijk vraagOm deze crème te bereiden hebt u 1 deciliter volle room, 50 gram boter en 200 gram donkere chocolade nodig voor een standaard recept. Welke crème die gebruikt wordt als garnering van onder andere nagerechten, bedoelen we?
Bekijk vraagDe bekendere naam voor Coffea canephora, een koffieboon die van oorsprong uit het middelgebergte van Afrika rondom de evenaar komt, tussen 10° Noorder- en Zuiderbreedte, van de Westkust tot Oeganda. In tegenstelling tot de arabica-boon is de gezochte boon minder vatbaar voor plantenziekten. Welke koffieboon zoeken we?
Bekijk vraagWe zoeken het deel van de entrecote dat het dichtst bij de nek ligt, de tussenrib en dunne lende bevinden zich meer naar achter in het rund.
Bekijk vraagHoe noemt het feest ter ere van de Griekse God van de extase en de wijn?
Bekijk vraag