Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 461 GeschiedenisWie bereikte als eerste de Noordpool ?
Pubquiz vragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis
In 840 stierf Lodewijk de Vrome en werd het Karolingische rijk verdeeld onder zijn drie zonen. Deze verdeling werd geregeld door het Verdrag van Verdun in 843. Karel de Kale en Lodewijk de Duitser kregen een deel en wij zijn op zoek naar de naam van de derde en oudste zoon die het middelste deel kreeg.
Quizvraag Geschiedenis
Wat is de naam van deze Amerikaanse generaal? In de Spaans-Amerikaanse Oorlog, die in 1898 woedde, werd hij gepromoveerd tot majoor en diende hij in Cuba waarvoor hij later de Silver Star Medal zou krijgen. Na de oorlogsverklaring van de VS aan Duitsland en de Amerikaanse entree in de Eerste Wereldoorlog benoemde president Woodrow Wilson hem als opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten in Europa. In 1920 werd hij voor bewezen diensten door het Amerikaanse Congres benoemd tot de hoogst mogelijke rang, die van General of the Armies. In 1932 kreeg hij de Pulitzer-prijs voor zijn memoires, getiteld My Experiences in the World War. Hij had als bijnaam black jack. Er is tevens een Oudenaardse straat naar hem genoemd.
Quizvraag Geschiedenis
Op zich een moeilijke vraag, want het palmares van deze Duitse verspringer is niet al te lang. 6 maal Duits kampioen verspringen, een tijdje Europees recordhouder en ocharme één medaille op de Olympische Spelen in die discipline. Maar wel in 1936, waardoor de man het podium mocht delen met deze Jesse Owens. Door de tips die hij aan Owens gaf tijdens de wedstrijd en de vriendschappelijke omgang erna, zou dat de Amerikaan nadien doen zeggen dat ‘al zijn medailles en bekers in het niet vielen bij de 24-karaats vriendschap die hij met de Duitser sloot onder het oog van der Führer’. Hoe heet deze atleet, die enkele jaren later in de Wehrmacht zou dienen en sneuvelde bij de landing op Sicilië?
Quizvraag Geschiedenis
Bekendere (Engelstalige) naam van Thathanka Iyotake (1831 – 1890), een opperhoofd van de Hunkpapa Sioux indianenstam?