Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 5348 Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis 5348In 1568 zette Willem van Oranje de aanval in met een bevrijdingsleger van huurlingen en startte daarmee de Tachtigjarige Oorlog. In welke munteenheid moest Willem toen zijn huurlingen betalen in Nederland?
Pubquiz vragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis
De man die we op de foto zien was één van de machtigste mannen van Nazi-Duitsland. Vanaf 1937 was hij rijksarchitect en in 1942 kwam daar de titel van minister van bewapening bij. Welke goede vriend Adolf Hitler zoeken werk hier?
Quizvraag Geschiedenis
De onderdrukking of zelfs de brutale genocide van bepaalde etnische groepen is helaas meermaals voorgekomen in onze wereldgeschiedenis. Armeniërs, Joden, Tutsi, noem maar op, allemaal bevolkingsgroepen die puur op basis van hun afkomst onderdrukt of uitgemoord werden. Jammer genoeg behoren dergelijke praktijken niet alleen tot het verre verleden: in een rapport van 27 augustus 2018 beschuldigde de Verenigde Naties de legerleiding van Myanmar van genocide, seksueel geweld en misdaden tegen de menselijkheid tegenover één bepaalde bevolkingsgroep. In de periode 2017-2018 vluchtten zowat 1 miljoen mensen voor het geweld naar buurland Bangladesh. De internationale verontwaardiging was groot. Er gingen zelfs stemmen op om de Nobelprijs voor de Vrede terug af te nemen van de politieke leider van Myanmar Aung San Suu Kyi. Alsof dat die mensen zou helpen. Welke bevolkingsgroep werd onderdrukt door het leger van Myanmar?
Quizvraag Geschiedenis
Welke Noorse ontdekkingsreiziger stond in 1911 als eerste op de zuidpool?
Quizvraag Geschiedenis
De auto heeft in ons leven al een verre en rijke geschiedenis. Reeds in de 18de eeuw waren er al de voorlopers van wat later de eerste stoomauto's zouden worden. Ferdinand Porsche en Josef Ganz hadden in 1922 al de plannen opgevat om samen een automerk uit de grond te stampen. Weten jullie welk merk?