Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 575 NatuurkundeHoe heet men een mannelijke das?
Pubquiz vragen over Natuurkunde

Quizvraag Natuurkunde
Op foto zie je een Fraxinus excelsior. Het is een snelgroeiende loofboom waarvan de bladeren oneven geveerd zijn en bestaan uit 7 tot 13 deelblaadjes. Het stuifmeel is voorzien van vleugeltjes wat helpt bij de verspreiding. Het hout is lichtgekleurd en heeft een zekere elasticiteit, wat het geschikt maakt voor gymnastiektoestellen. Welke loofboom is dit?
Quizvraag Natuurkunde
De aarde is “The third rock from the sun”, maar welke planeet staat het dichtst bij de zon? Een kleine 58 miljoen kilometer.
Quizvraag Natuurkunde
De babypanda van Pairi Daiza heeft iets meer dan honderd dagen na de geboorte een naam gekregen. Het welpje gaat voortaan door het leven met een naam dat "schat van de hemel" betekent. Wat is de naam van deze panda?
Quizvraag Natuurkunde
Hoe heet het effect dat een schijnbare verandering van golflengte en frequentie van geluid of licht (of andere golfverschijnselen) is, als gevolg van een snelheidsverschil tussen de zender en de ontvanger? Het werd voor het eerst beschreven door een Oostenrijkse natuurkundige, die zijn naam gaf aan het fenomeen.