Pubquiz vraag 5896 Natuurkunde

Quizvraag Planeten 5896

Vrijwel alle planeten van ons zonnestelsel hebben manen, die allemaal een naam hebben. Ganymedes, Europa, IO en Callisto zijn de 4 grootste (buiten die van de aarde) manen van een planeet in ons zonnestelsel. Welke planeet zoeken we?

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Planeten

Quizvraag Natuurkunde

De aarde is “The third rock from the sun”, maar welke planeet staat het dichtst bij de zon? Een kleine 58 miljoen kilometer.

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

We zijn op zoek naar de naam van de kleinste planeet van ons zonnestelsel. Naast de aarde is het een terrestrische planeet met een vast oppervlak dat veel overeenkomsten vertoont met dat van de Maan. Welke planeet zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Welke planeet draait vanuit het noorden gezien, in tegenstelling tot de andere planeten, met de klok mee (retrograad) om haar as?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Het is de kleinste dwergplaneet in het Zonnestelsel en de enige in de planetoïdengordel. Ze werd in 1801 door Giuseppe Piazzi ontdekt en was zelfs een halve eeuw geclassificeerd als de achtste planeet. Met een diameter van ongeveer 950 km is ze verreweg het grootste object in de planetoïdengordel. Bovendien is ze vanwege de hoge schijnbare helderheid onzichtbaar voor het blote oog. Welke dwergplaneet, tevens Romeinse godin, zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Wat is de naam van de eerste ruimtesonde die gelanceerd is naar de dwergplaneet Pluto? De NASA lanceerde deze onbemande missie met een Atlas 5-raket. De lancering vond plaats op 19 januari 2006. Dit was twee dagen later dan gepland, door het slechte weer op 17 januari en door een technisch defect op 18 januari.

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

De hemel heb ik bemeten, nu meet ik de schaduwen der aarde. Mijn geest verkeerde in de hemel, het lichamelijk omhulsel ligt hier. Dit is het grafschrift van een Duitse wetenschapper die de bewegingen van de planeten heeft vastgelegd. Daarnaast was hij ook een pionier in de optica en kristallografie en hebben we ook het verdomde integraalrekenen aan hem te danken. Wie zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Wie was de eerste man op de maan in 1969?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Welke planeet is na de zon en de maan het helderste object aan de hemel en wordt wel eens 'Avondster' of 'Morgenster' genoemd?

Bekijk antwoord