Pubquiz vraag 6335 Algemeen

Quizvraag Algemeen 6335
© Keitsist

Voor deze vraag gaan we op zoek naar de naam van een kogel. Deze kogel werd voor het eerst gefabrikeerd in 1898. Deze kogel fragmenteert bij het binnendringen van de persoon of dier dat werd geraakt en richt verschrikkelijke wonden aan. De kogel heeft de naam van het dorp, niet ver van Calcutta, waar de wapenfabriek stond. Over welk type kogel hebben we het hier?

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

Wie zie je volgens de taalkundige uitdrukking bij het bereiken van de 50-jarige leeftijd? We zoeken zowel de uitdrukking voor de man als voor de vrouw.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Of hoe je businessmodel totaal om zeep kan zijn door één voorval. Zo ook begon het op 20 september voor de producent van deze karretjes in Nederland. Toen kwamen 4 kinderen bij een spoorwegovergang om het leven, toen het de begeleider van hun kinderdagverblijf niet lukte om met deze badkuip op wielen te remmen. Het vooral in Nederland populaire voertuig werd van de weg gehaald voor verder onderzoek en is tot op vandaag nog steeds niet opnieuw toegelaten. Het was meteen ook de nekslag voor de producent die deze elektrische bolderkar ook zijn naam gaf, naar de periode tussen twee pitstops in de Formule 1. Welke naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Bart Vertenten werd in oktober 2018 aangehouden en in verdenking gesteld van criminele organisatie en private corruptie in het onderzoek naar een criminele organisatie, witwaspraktijken en private corruptie in het Belgische voetbal. Wat was echter de naam van zijn advocaat die ervoor zorgde dat Raskin vervangen moest worden?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

De motoren van wagens en machines moeten steeds schoner om al dan niet met behulp van sjoemel-software tot minder uitstoot te komen. Minder en minder weten we eigenlijk wat er zich onder de motorkap van onze wagens afspeelt. Het begint allemaal bij de basistechnologie van de motor. Over welk type motor gaat het?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Wie de bui al voelde hangen moest zijn K-way maar meepakken. Hier komt de jaarlijkse en meest gevreesde materiaalvraag van het jaar. We zien op het projectiescherm een type sleutel. Een eenvoudige en vaak herhaalde vraag maar: wat is de naam van die sleutel?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Dit bedrijf verkoopt kunststof bakjes waarin voedsel luchtdicht kon worden bewaard. Als verkoopstrategie gebruiken ze huisvrouwenbijeenkomsten. Hoe heet zo’n party?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Hoe wordt in de landen van het Gemenebest tweede kerstdag genoemd? Traditioneel werd op deze dag de kerstkist geopend. In de kerstkist konden mensen een cadeautje voor de armen stoppen. Ook werden op deze dag de traditionele vossenjachten gehouden.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Op dinsdagmorgen 23 maart 2021 liep dit schip in het Suezkanaal aan de grond, ter hoogte van km 151. Het schip was onderweg van China naar Rotterdam. Het schip blokkeerde daardoor het scheepvaartverkeer volledig omdat het bijna dwars in het kanaal lag. Wat is de naam van dit schip?

Bekijk antwoord