Pubquiz vraag 6681 Sport

Quizvraag Snooker 6681

22 ballen, voor sommigen onder ons doet het denken aan de prijs die een brood ons ooit kostte, maar het is ook wat je nodig hebt om een spel snooker te spelen. Een speler komt aan beurt en maakt in die beurt 6 punten door 3 ballen te potten. De eerste bal die hij pot, is de laatste rode bal op tafel. Welke kleur heeft de tweede bal die hij pot?

Goed zo !


Meer pubquiz vragen over Snooker

Quizvraag Sport

Sinds 1977 wordt het wereldkampioenschap snooker georganiseerd in een theater in de Britse stad Sheffield. Wat is de naam van deze zaal?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Dit jaar (2019) werd voor de 103de maal het wereldkampioenschap snooker betwist. Dit gebeurde reeds voor de 42ste maal op dezelfde plaats in Sheffield. Wat is de naam van de hal of theater waar dit tornooit betwist werd?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

11) Welke snookerspeler uit Noord-Ierland, overleden in 2010, zien we hier op de foto?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

De zaal werd gebouwd in 1971 in het centrum van Sheffield. Sinds 1977 vindt er elk jaar het WK snooker plaats. Wat is de naam van deze zaal?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Wie in april de slaap niet kan vatten, kan steeds terecht op Eurosport of BBC voor het wereldkampioenschap snooker. Zeker de finale kan de slaap bevorderen omdat die maar liefst gespeeld wordt naar een "best of 35". Met een beetje geluk zal de wedstrijd dus eindigen op 18-17. De finale kan plaatsvinden over meerdere dagen, die bestaan uit een ochtend-, namiddag- en avondsessie. In welke stad wordt dit WK al jarenlang georganiseerd?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Reeks 3, vraag B: Deze Mark Shelby behaalde in mei 2017 zijn derde wk-titel in snooker. Het allereerste wereldkampioenschap snooker werd georganiseerd in 1969 in Londen althans in het moderne tijdperk . Sinds 1977 tot op heden wordt het echter altijd in dezelfde Britse stad georganiseerd. De welke?

Bekijk antwoord

Quizvraag Sport

Hoe wordt in het snooker een break van 100 punten genoemd?

Bekijk antwoord