Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag solitaire jagende nachtvogel

Quizvraag Vogels 7630

© Kclama


Deze vogel is een van de kleinere leden van de reigerfamilie. Deze solitaire jagende nachtvogel heeft een uitstekend gezichtsvermogen en jaagt voornamelijk in het donker. Hij wacht doodstil in of langs het water op zijn prooi. Overdag verschuilen ze zich in dicht struikgewas. Wat is de naam van deze vogel?
Pubquiz vragen over Vogels

Quizvraag Mythologie
Welke vogel uit de mythologie kwam uit de as van zijn nest opnieuw tot leven?
Quizvraag Wetenschap
Enkele jaren geleden werd Europa opgeschrikt door het vogelgriepvirus dat ook menselijke slachtoffer kon maken. Wat is de wetenschappelijke naam van deze gevaarlijke ziekte?
Quizvraag Fauna
Doordat deze vogel al enkele eeuwen is uitgestorven, diersoorten als gevolg van de aantasting van de natuur door menselijk handelen. Het dier was staat hij symbool voor het verdwijnen van ongeveer een meter hoog en kon venijnig van zich afbijten met zijn grote snavel.. Hoe heet deze vogel die niet kon vliegen en die leefde op het eiland Mauritius.
Quizvraag Natuurkunde
Deze kleine vogel komt bijna overal voor in Europa. in tuinen, bossen en struwelen. Het zijn slimme, behendige vogels die graag afkomen op in de tuin opgehangen voedsel. Hoe heet die schattige vogeltje?